Demonstraties van het werk van de brandweer Mierlo tijdens de open dag. (Foto: Jos Lenssen)
Demonstraties van het werk van de brandweer Mierlo tijdens de open dag. (Foto: Jos Lenssen)

Open dag Brandweer Mierlo

Algemeen 789 keer gelezen

MIERLO - Brandweer Mierlo en de Saasen Groep  houden zondag 2 oktober een open dag op de locatie aan de Beijenkorf te Mierlo. Tussen 12.00 uur en 16.00 uur zullen aspecten op het gebied van veiligheid aan bod komen en worden gedemonstreerd.

Naast een belangrijke inbreng van Brandweer Mierlo en de Saasen Groep zal er tijdens het evenement Veilig Samen een prominente rol zijn weggelegd voor diverse organisaties en instellingen op veiligheidsgebied zoals de ambulancedienst, EHBO vereniging Mierlo, Rode Kruis, NIBHV en de gemeente Geldrop-Mierlo.
Ook zal dit jaar de politie groots uitpakken. Zij komen met een mobiel media lab waar men in het ‘speedmobiel’ kan zien en ruiken hoe een drugslab er van binnen uitziet. Verder is er tijdens de open dag volop informatie te verkrijgen; worden er spectaculaire demonstraties gegeven en kunnen bezoekers van de speciale evenementenmiddag ook het nodige opsteken qua veiligheid.
Verder veel activiteiten voor de jeugd. Van een springkussen, grimeren door LOTUS-slachtoffers, een rondje rijden in de brandweerauto, brandje blussen, op de foto met ‘Billy brandkraan’, inlevering van de kleurplaten van een kleurwedstrijd tot aan de uitreiking van een heus blusdiploma voor de jeugdige deelnemers.

Uit de krant

Uit de krant