(Foto: Wim Hendrikx)
(Foto: Wim Hendrikx)

Laat de natuur niet stikken

Algemeen 260 keer gelezen

GELDROP_ - De complexiteit van de stikstofproblematiek, inclusief onze eigen invloed hierop, wordt veelzijdig belicht bij IVN Geldrop, 

woensdag 5 oktober om 20.00 uur in natuurinformatiecentrum De Paardestal, in het kasteelpark. Celine Vanhommerig en de Werkgroep Duurzaamheid verzorgen samen de avond. Toegang gratis, vrijwillige bijdrage welkom.
Het stikstofprobleem in Nederland is erg complex, maar desalniettemin kun je je afvragen: wil ik deel uitmaken van het probleem of deel uitmaken van de oplossing?
Celine Vanhommerig zal proberen de complexiteit van het probleem van alle kanten te belichten en beantwoordt vragen vanuit het publiek. Wat is het verschil tussen de uitstoot van vee en die van industrie? Waarom is het probleem juist in ons land zo groot? Celine is professioneel betrokken bij de stikstofproblematiek maar ze spreekt vanavond op persoonlijke titel.
Namens de gezamenlijke Werkgroep Duurzaamheid van IVN Geldrop en IVN Mierlo spreekt na de pauze Rob van Otterdijk (voormalig docent en tot voor kort wethouder natuur en milieu). Hij laat zien wat een overschot stikstofdepositie met de natuur doet, hoe we om ons heen aanwijzingen hiervan kunnen waarnemen en vooral: wat we zelf kunnen doen om de stikstofuitstoot te verminderen. Bezoekers krijgen een flyer met tips om hun eigen ecologische voetafdruk te verkleinen.
Belangstellenden zijn woensdag 5 oktober welkom in natuurinformatiecentrum ‘De Paardestal’. Aanvang 20 uur, einde rond 22 uur. De toegang is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant