Op andere locaties, zoals hier in Heeze, zijn vluchtelingen eerder tijdelijk opgevangen. (Foto: Dave Hendriks)
Op andere locaties, zoals hier in Heeze, zijn vluchtelingen eerder tijdelijk opgevangen. (Foto: Dave Hendriks)

Opvang vluchtelingen in Mierlo

Algemeen 482 keer gelezen

GELDROP-MIERLO – Maximaal 150 vluchtelingen worden vanaf 5 oktober tijdelijk opgevangen in Mierlo. De crisisnoodopvang komt in Sporthal de Weijer, de vluchtelingen blijven drie weken in Mierlo.

Het gemeentebestuur heeft dit dinsdagmiddag besloten. “Op verzoek van de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost om op deze manier een steentje bij te dragen aan de noodopvang voor vluchtelingen”, laat het gemeentebestuur weten. De kosten van de opvang komen voor rekening van het Rijk.

Situatie schrijnend

Er is sprake van een crisis bij de opvang van vluchtelingen. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft onvoldoende plakken om asielzoekers op te kunnen vangen. De staatssecretaris heeft daarom alle 25 veiligheidsregio’s in Nederland de opdracht gegeven om crisisnoodopvang te regelen. “Omdat wij de situatie in Ter Apel schrijnend vinden, willen wij als gemeente graag ons steentje, in de vorm van tijdelijke opvang, bijdragen”, aldus het gemeentebestuur. 

De Veiligheidsregio zorgt voor de leiding van de locatie. De opvang in Mierlo volgt op eerdere opvang in Deurne, Heeze-Leende en Waalre. De opvang in die gemeenten is goed verlopen. Er is in Mierlo 24 uur per dag begeleiding/beveiliging aanwezig. Belangrijk volgens Geldrop-Mierlo is om te zorgen dat de opvang voor zowel omwonenden als vluchtelingen zo goed en veilig mogelijk verloopt. 

Vanwege de noodopvang kan Sporthal de Weijer van 3 tot en met 28 oktober niet gebruikt worden voor sport en recreatie. Deze week zijn er nog bijeenkomsten voor omwonenden, sportverenigingen en scholen.

Uit de krant

Uit de krant