Bewoners van Lorien in Geldrop maakten er een gezellige burendag van met spelletjes en een gezamenlijke barbecue.
Bewoners van Lorien in Geldrop maakten er een gezellige burendag van met spelletjes en een gezamenlijke barbecue.

Buurtbarbecue en spelletjes

Algemeen 548 keer gelezen

GELDROP - Afgelopen zaterdag was het Burendag. Op meerdere plekken is dat door bewoners gevierd. De bewoners van Lorien in Geldrop vierden Burendag met een barbecue en spelletjes, in Maison St. Cyr was het ook gezellig.

Bijna 25 jaar kwamen ze op oudejaarsdag samen om met een borrel en een oliebol het jaar af te sluiten, maar nu werd de koe bij de horens gevat om op Burendag wat te gaan doen. Om elkaar beter te leren kennen hebben ze zaterdag een buurtbarbecue georganiseerd voor alle bewoners die aan het speelveld van Lorien in Geldrop wonen. Op het speelveld hadden ze een grote tent gezet en deze gezellig aangekleed om de bijna veertig bewoners te verwelkomen.

Er is gesproken over de manier waarop bewoners iets voor elkaar kunnen betekenen

Naast de barbecue werden er, voor zowel jong als oud, allerlei leuke spelletjes georganiseerd en het vraag en antwoord spel ‘over de streep’ gespeeld. Op deze manier hebben ze elkaar weer beter leren kennen en is er ook gesproken over de manier waarop de bewoners elkaar in de toekomst kunnen opzoeken, bijvoorbeeld om iets voor elkaar te kunnen betekenen. Ook werd er nog een speciaal geschreven tekst voor de bewoners gelanceerd, een ode aan de Lorien op het lied Brabant van Guus Meeuwis.
Zondag zijn de tenten afgebroken en is een aantal bewoners in hun directe woonomgeving, waaronder het gebied rond de visvijver de IJzeren Man, gelopen om zwerfafval op te ruimen. Op deze manier hoopten ze ook extra aandacht te schenken en te vragen voor het schoonhouden van de buurt.
Het was een groot succes en iedereen heeft het gezellig gevonden. De wens is dan ook uitgesproken om dit jaarlijks te organiseren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant