Meervoudig topscorer Maurice van Hoof neemt samen met 10 anderen afscheid van de Mifano-selectie.
Meervoudig topscorer Maurice van Hoof neemt samen met 10 anderen afscheid van de Mifano-selectie.

Mifano neemt afscheid van elf spelers

Algemeen 585 keer gelezen

MIERLO - Al diverse jaren heeft voetbalvereniging Mifano uit Mierlo de goede gewoonte de officiële opening van het nieuwe voetbalseizoen op te luisteren met extra activiteiten. Zo ook aankomende zondag 25 september als het vaandelteam van Mifano om 14.30 uur het seizoen in Mierlo op sportpark De Ark aftrapt tegen RKGSV.

door Jos Lenssen

Na afloop van de eerste wedstrijd van het seizoen, Mifano-RKGSV, zal rond de klok van vijf uur afscheid worden genomen van elf selectiespelers van Mifano die gezamenlijk maar liefst 65 seizoenen actief waren in de selectie van de rood-witte voetbalclub uit Mierlo. 

Onder hen de voormalig eerste elftalspelers Maurice van Hoof en Paul Donkers die beiden jarenlang vaste steunpilaren waren in het vaandelteam van Mierloos voetbaltrots Mifano. Paul Donkers droeg maar liefst negen seizoenen het shirt van het eerste elftal, was jarenlang aanvoerder en werd menig keer uitgeroepen tot speler van het jaar. De andere routinier die afscheid neemt van de selectie, Maurice van Hoof, kwam twaalf jaar uit voor het eerste elftal van Mifano, speelde ruim 200 wedstrijden en scoorde meer dan 100 goals voor de hoofdmacht. Ook staat de naam van de meervoudig topscorer achter het snelste doelpunt binnen de selectie. Hij scoorde namelijk tegen Liessel binnen 13 seconden na de aftrap.

Muzikale seizoenopening
Aansluitend zal de seizoenopening op het Mierlose sportpark aan de Goorsedijk een gezellig vervolg krijgen middels optredens van een DJ en niemand minder dan Nelis Leeman, op 16-jarige leeftijd begonnen als DJ en inmiddels uitgegroeid tot een zeer succesvol en populaire solo artiest. Zowel de wedstrijd tussen de vaandelteams uit Mierlo en Gerwen als de avond na afloop zijn gratis toegankelijk.

Een week later speelt Mifano de eerste uitwedstrijd van het seizoen. De formatie uit Mierlo moet dan op bezoek bij SV Brandevoort uit Helmond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant