De mensen van Theater Drop mogen eindelijk weer het podium op. (Foto: Micle de Greef)
De mensen van Theater Drop mogen eindelijk weer het podium op. (Foto: Micle de Greef)

‘Uiteindelijk komt het altijd goed’

Algemeen 438 keer gelezen

GELDROP – Ze zijn bezig met de laatste puntjes op de i. Nog even en dan mogen ze het podium op. De cast van Theater Drop kijkt uit naar hun nieuwe voorstelling ‘De prinses op de erwt’. Een sprookje, vertaald naar de deze tijd. “De prins en prinses kunnen geen kant op, ze zitten aan alle kanten gevangen.”

door Martin de Bruijne

En of ze er zin in hebben. Theater Drop is toe aan de tiende voorstelling. De theatergroep bestaat inmiddels al meer dan tien jaar, maar kon het jubileum door corona nog niet vieren met een volle zaal. Dat willen ze vanaf 5 oktober inhalen. Met zes voorstellingen van ‘De prinses op de erwt’ in de Weeffabriek. Regisseur Anette Tol stond ruim tien jaar geleden aan de wieg van Theater Drop. “We waren met een vriendinnengroep en wilden graag theater maken en dan het liefst kindertheater.”
Die vriendinnengroep is nu een vrienden- en vriendinnengroep en het kindertheater is gegroeid naar familietheater. ‘De prinses op de erwt’ is een familievoorstelling voor iedereen van 5 tot 95 jaar. “Het moet ook voor volwassenen leuk zijn.” Nu de première nadert repeteren de spelers intensief. Sjef Hoekstra is er vanaf het eerste moment bij. “Het is echt een teamsport”, vertelt hij over het maken van de voorstellingen.

Sjef heeft ervaren dat de groep gegroeid is. “Eerst speelden we een bestaand stuk. Nu werken we met een eigen stuk, met eigen liedjes erin.” Hans van Es speelt en schrijft. Over ‘De prinses op de erwt’ wil hij eigenlijk nog weinig kwijt, maar een paar tipjes van de sluier geeft hij wel. Het is een sprookje, of eigenlijk twee. Naast de prinses op de erwt gaat het ook over Roodkapje en de Grote Boze Wolf. De prins zit gevangen in een glazen huis, er zijn tal van verwijzingen naar de moderne tijd. “Er komt een wolf voor in het verhaal en die kan praten, dat kan natuurlijk niet.” 

Pakketbezorger
Ook te zien in de voorstelling: een pakketbezorger en een politicus. Een theaterstuk leuk voor kinderen en volwassenen, daar gaat de cast van Theater Drop voor. “Kinderen spelen altijd een rol. En het is natuurlijk een sprookje: uiteindelijk komt het altijd goed.”
Vanaf 5 oktober staan ze op de planken. Tot en met 9 oktober spelen ze in totaal 6 keer ‘De prinses op de erwt’ in de Weeffabriek. En dan volgt het grote zwarte gat, vertellen de spelers lachend.

Na de drukke repetities en een week lang samen spelen is het wel weer even wennen. Vanaf januari beginnen ze weer aan een nieuwe voorstelling, tussendoor is er nog een filmavond waarbij ze de afgelopen productie zien. “Dan zien we onszelf terug en kun je ook zien wat de anderen doen.”
Kijk voor tijden en reserveren van kaarten op www.theaterdrop.nl.

Uit de krant

Uit de krant