Een foto uit de oude doos. Take Five in actie.
Een foto uit de oude doos. Take Five in actie.

Take Five treedt na 36 jaar weer op in Geldrop

Algemeen 881 keer gelezen

GELDROP - Op zondagmiddag 2 oktober treedt de Geldropse band Take Five op in Heerenhuys 23 op Heuvel 23 in Geldrop. Na ruim drie decennia spelen de muzikanten hun oude repertoire vanaf 15.30 uur. De entree is gratis.

Zoals de naam al doet vermoeden bestaat Take Five uit 5 bandleden. De eerste repetitie vond plaats in september 1984 in de garage van de ouders van Coen Molenschot (drums). De voorloper van Take Five was een hardrock bandje waarin zanger Jacques van Dijk, gitaristen John Rovers en Alain Huijbregts en bassist Bart Klomp speelden. Aangezien dat bandje nooit optrad, besloten Coen en Bart een coverbandje op te richten. Rob Stierum (toetsen), Jeroen van Bommel (gitaar) en Rob Neidig (zang) werden snel toegevoegd en Take Five was geboren. Het allereerste optreden was ter gelegenheid van het tweede lustrum van het Strabrecht College, tijdens de bonte avond. Er werden maar twee nummers gespeeld waaronder Rock around the Clock en een bluesnummer. Coen: “Mijn vader zong toen bij De Hofzangers en regelde een optreden in Zaal Van Leeuwen in januari 1985 tijdens het jaarlijks Hofzangersconcert. We repeteerde ons suf en een bizarre repertoirlijst werd samengesteld: van Drukwerk tot AC/DC, van Raymond van het Groenewoud tot 10CC”. Via via werd het eerste avondvullend optreden geregeld in de onofficiële Mierlose jongerensoos De Ploeg in de Dorpsstraat.

Al snel stapte gitarist Jeroen van Bommel op omdat hij koos voor een hardrockband en werd vervangen door gitarist Jeroen Scheepers. In de rest van 1985 werd er regelmatig opgetreden, vooral in de regio. Rob Neidig: “In die tijd hadden we niet veel geld en onze apparatuur ging wel eens ter plekke kapot. Daarom nam ik altijd tin en een soldeerbout mee met optredens. Een van de leukste optredens was wel tijdens een feestje van de Korfbalclub. Daar was ik destijds lid van. Van dit optreden zijn nog originele opnames op cassettebandjes. Heel leuk om terug te luisteren”.
Eind ‘85 was het helaas al gedaan. Rob Neidig moest in dienst en daarmee stopte de optredens. Take Five is daarna nog verder gegaan met andere bandleden, maar er hebben nooit meer optredens plaatsgevonden. Behalve in 1990, tijdens een studentenfeestje in Tilburg. In feestcafé Extase trad Take Five voor de laatste keer op met een reünieconcert voor studievereniging Input.

Zondag 2 oktober wordt een dag terug in de tijd. Voor wie van jaren ’80 muziek houdt en een gezellig middagje in één van Geldropse leukste horecagelegenheden, is van harte welkom.

Uit de krant