Het gouden bruidspaar Bergerhof. (Foto: Jos Lenssen)
Het gouden bruidspaar Bergerhof. (Foto: Jos Lenssen)

Gouden bruidspaar Bergerhof geniet van elke dag

Algemeen 167 keer gelezen

MIERLO -  Wie in Mierlo de naam Bergerhof uitspreekt komt negen van de tien keer uit bij Toon of Antoinette Bergerhof of het gelijknamige Touringcarbedrijf. Het mooie familiebedrijf waar inmiddels beide zonen Anthony en Martijn aan het roer staan.

Vreemd is het natuurlijk niet als je weet dat het aanstaande gouden bruidspaar de afgelopen halve eeuw bijna alle inwoners van het kersendorp wel één of meerdere keren in hun taxi’s, cabrio-bus of touringcars heeft rondgereden of als rijinstructeur de kneepjes van het autorijden heeft bijgebracht.

Ik ben 50 jaar getrouwd en zat 25 jaar alleen

Donderdag 15 september is het precies 50 jaar geleden dat Toon (74) en Antoinette (73) in het bekende huwelijksbootje stapten. Twee maanden nadat Toon begin jaren zeventig startte met zijn autorijschool. “De eerste VAMOR gediplomeerde rijschool in Mierlo en omstreken”, vult Toon vol trots nog maar even aan terwijl hij alweer klaar zit voor een volgende anekdote. Want vertellen kan die Toon, zeker als hij eenmaal op zijn praatstoel zit. De ene anekdote nog mooier dan de andere en het andere verhaal nog smeuïger dan weer een ander. Als hij de verhalen over de busreizen, taxiritjes en ontelbare lesuurtjes zou laten bundelen zou het geheid een bestseller worden.

Dag en nacht werken

“Ik heb veel gelachen en plezier gehad in mijn leven”, vertelde Toon. “Ja en ik ben 50 jaar getrouwd en zat 25 jaar alleen”, zo voegde Antoinette er met een glimlach aan toe. Maar dat had je vroeger met een eigen zaak. Dag en nacht werken. Ondanks dat ze natuurlijk ook mindere periodes kenden kunnen de ‘Bergerhofjes’ zoals ze wel eens in Mierlo liefkozend worden genoemd, vol trots terugkijken op de afgelopen 50 jaar en met name op hun bedrijf dat tot ver buiten de regio grote bekendheid geniet. “Maar dat komt niet zomaar aanwaaien, dat kan alleen door hard werken en een hele goeie band binnen het gezin en familie”, aldus Toon en zijn vrouw Antoinette. 

Frietjes eten

Hun gezin, met hun zonen Anthony en Martijn, hun partners Vicky en Manon, en niet te vergeten de kleinkinderen Damanja, Djayden en de tweeling Estelle en Olivier. Niet voor niets komt de gehele club elke vrijdagavond frietjes eten bij oma en opa in de Dorpsstraat.
Zoals Toon zijn vele ritten door Polen, Tsjechië, Roemenië, Hongarije, Rusland en Bosnië jaren later tot in detail kan navertellen, zo weet de liefhebber van oldtimers ook hun eerste ontmoeting bijna 60 jaar na dato nog als de dag van gisteren te herinneren.

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

Het was op de Textielschool in Helmond waar zowel Toon als Antoinette dagelijks de kneepjes van het vak kregen bijgebracht. Toon was 14 en Antoinette een jaartje jonger. Na 10 jaar vrijerij werden geboren en getogen Mierlonaar Toon Bergerhof en Antoinette Coolen uit ‘t Hout op 15 september 1972 officieel een paar. Feest in de Cerise Bar in de Brugstraat. 25 Jaar later werd het feest in hun tot feestpaleis omgebouwde garagebedrijf nog eens groots over gedaan. Het gouden feest over wordt iets minder uitbundig gevierd en de dagelijkse gang richting liegbank op het Molenplein zal er voor bruidegom Toon die dag wel een keertje bij inschieten. Gelachen zal er zeker worden tijdens het gouden feestje Toon’s levensmotto ‘Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd’ kennende.

Uit de krant

Uit de krant