Afbeelding

Taxus Taxi hoopt op meer snoeisel

Algemeen 92 keer gelezen

REGIO - De eindstreep ligt voor Stichting Taxus Taxi dit jaar op 125.000 kilo vers taxussnoeisel. Of ze die eindstreep gaan halen, is op dit moment nog niet te zeggen. Met een naderende einddatum en de tussenstand van 90.000 kilo taxus groen lijkt het ideale scenario nog ver weg.

Het doel van Taxus Taxi is om dit jaar 125.000 kilo snoeisel in te zamelen. Met het tot op heden behaalde resultaat betekent dit dat er nog ongeveer 25 procent ingezameld moet worden. Op zich geen enkel probleem, maar met een einddatum die slechts iets meer dan een week verwijderd is, is het toch een pittige uitdaging. Taxussnoeisel laten ophalen kan nu nog tot en met vrijdag 12 augustus.

Vrijwilligers

In de zomerdagen rijden de vrijwillige chauffeurs van Stichting Taxus Taxi elke dag over de weg om het vers geknipte groen van de taxushaag op te halen. Niet alleen bij particulieren, maar ook bij bedrijven, begraafplaatsen en gemeenten haalt de stichting het verse snoeisel op voor medicatie tegen kanker. Het is dit doel dat een leidende motivatie is voor de chauffeurs om zich met hart en ziel in te zetten. De medicijnen gewonnen uit het groen zijn dan ook niet zomaar medicijnen. Paclitaxel en Docetaxel hebben een remmend effect op de groei van de kanker.

Snoeisel aanmelden

Voor wie nog niet in de gelegenheid is geweest om zijn of haar taxus te snoeien, nu is de kans. Taxus Taxi haalt het groen nog tot en met vrijdag 12 augustus op. Dit betekend dat het snoeisel nog tot en met donderdag 11 augustus kan worden aangemeld, onder meer door inwoners van Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende en Nuenen.
Snoeisel aanmelden kan 24 uur per dag via de website: www.taxustaxi.nl/afspraak

Uit de krant

Uit de krant