Natuurgidsen van het IVN nemen belangstellenden mee de hei op. (Foto: Wim Hendrikx)
Natuurgidsen van het IVN nemen belangstellenden mee de hei op. (Foto: Wim Hendrikx)

Vennenexcursie over heide met IVN Geldrop

Algemeen 75 keer gelezen

GELDROP - Een wandeling over de bloeiende Braakhuizensche Heide op zondag 7 augustus. Natuurgidsen van IVN Geldrop leiden natuurliefhebbers langs vijf vennen die hier op een relatief klein oppervlak liggen.

Boeiend en nu deels al bloeiend is de heide net over de zuidgrens van Geldrop. Wie vanaf de Bosrand in Geldrop het viaduct over de A67 passeert, ziet aan zijn linkerhand de Braakhuizensche Heide liggen met door paden en knuppelbruggetjes verbonden vennen. In dit kleinschalig gebied heeft Brabants Landschap gewerkt aan het herstel van vennen die niet alleen door aanhoudende droogte bedreigd worden. Natuurgidsen van IVN Geldrop geven in het kort achtergrondinformatie bij interessante waarnemingen en het landschap. Ook laten ze deelnemers iets proeven dat met de heide te maken heeft.
De wandeling start om 14.00 uur en duurt anderhalf tot twee uur. Deelname is gratis, honden mogen niet mee. Startpunt is manege Meulendijks, die vanaf de Bosrand gezien aan het eind van de Strabrechtseheideweg ligt.

Uit de krant

Uit de krant