Anne-Gaëlle Chanon bespeelt het orgel in de Geldropse Brigidakerk. (Foto: Bernard Martinez)
Anne-Gaëlle Chanon bespeelt het orgel in de Geldropse Brigidakerk. (Foto: Bernard Martinez)

Oekraïense en Duitse klanken bij Brigidaconcert

Algemeen 83 keer gelezen

GELDROP - Joost van Balkom en Anne-Gaëlle Chanon treden zaterdag 6 augustus op in de Brigidakerk in Geldrop. Van Balkom bespeelt om 15.00 uur het carillon, vanaf 16.15 is het orgelconcert door Anne-Gaëlle Chanon.

Joost van Balkom bespeelt de beiaard met vijftien bewerkingen van Oekraïense en Russische muziek. Een opvallende compositie hierin is Healing Bells, een werk van de Amerikaanse componist Pamela Ruiter-Feenstra en de Nederlandse onderzoeksjournalist Jet Schouten. De basis is het Oekraïense volkslied, Plyve Kacha, dat de melodie van een klaagzang heeft.
Anne-Gaëlle Chanon bespeelt vanaf 16.15 uur het historische Vollebregt-Smits orgel in de Brigidakerk. Ze komt met een Frans-Duits programma naar Geldrop, met werken van César Franck, Johann Sebastian Bach, Jehan Alain en Max Reger. Anne-Gaëlle was organiste van de kathedraal Saint-Jean in Lyon, de Sant’Alessandro-kerk in Milaan en de Eglise Réformée du Marais in Parijs.

De concerten worden georganiseerd door de Stichting Brigida Concerten te Geldrop. De concerten zijn gratis toegankelijk, met een vrijwillige bijdrage na afloop.

Joost van Balkom bespeelt het carillon.

Uit de krant

Uit de krant