Leo Lenssen bij ’t Mierels Huukske waar de drukbezochte boekpresentatie plaatsvond. (Foto: Jos Lenssen)
Leo Lenssen bij ’t Mierels Huukske waar de drukbezochte boekpresentatie plaatsvond. (Foto: Jos Lenssen)

Drukbezochte boekpresentatie

Algemeen 528 keer gelezen

MIERLO - De zaal van ’t Mierels Huukske in het centrum van Mierlo was woensdag 22 juni tot de laatste plaats bezet tijdens een avond georganiseerd door de plaatselijke Heemkundekring Myerle. Belangrijk onderdeel van de avond was de presentatie van het boek ‘Mierlose Brouwerijen en Herbergen’ door de auteur en samensteller van het boek Leo Lenssen.

door Jos Lenssen

Maar liefst 15 jaar is amateurhistoricus Lenssen bezig geweest met het achterhalen van ontelbare historische gegevens, foto’s, plattegronden en andere wetenswaardigheden over honderden jaren horeca binnen het kersendorp Mierlo. Een megaklus, maar het resultaat mag er zijn zo bleek tijdens de avond van de presentatie van het boek dat maar liefst 579 pagina’s telt. 

Op zijn bekende enthousiaste wijze vertelde Leo Lenssen tijdens de avond hoe het boek tot stand is gekomen, trakteerde hij de aanwezigen op tientallen anekdotes over het vroegere horeca gebeuren binnen zijn geboortedorp Mierlo en waarom het eerste unieke naslagwerk ‘Mierlose Brouwerijen en Herbergen’ door hem werd uitgereikt aan Marij Damen. De reden daarvan gaat terug naar september 2007 toen de inmiddels overleden Frans Damen, een trouw lid van de Heemkundekring Myerle, Leo aanspoorde een boek te gaan maken en dat hij dan wel het voorwoord zou schrijven. Het voorwoord lag binnen enkele dagen in de brievenbus van huize Lenssen, het maken van het boek duurde ruim 5000 dagen langer.

Uniek
Na de boeiende presentatie en in vogelvlucht een rondje langs 51 oud brouwerijen en herbergen, was eindelijk het moment daar dat geïnteresseerden het unieke boekwerk van dichtbij konden bekijken. Na de felicitaties en complimenten van Hans Klink, de voorzitter van de Mierlose Heemkundekring aan het adres van de schrijver, samensteller en uitgever van het fraaie boekwerk, volgden nog velen zijn voorbeeld.

Interesse
Voor wie geïnteresseerd is in het 579 pagina-tellende boek ‘Mierlose Brouwerijen en Herbergen’ kan een e-mail sturen naar lglenssen@onsbrabantnet.nl of rechtstreeks Leo Lenssen, de Mierlose Mens 2009, benaderen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant