In alle kernen van de gemeente, zoals hier in Leende, is een bijzondere zitbank onthuld.
In alle kernen van de gemeente, zoals hier in Leende, is een bijzondere zitbank onthuld.

Zitbanken voor een kwart eeuw Heeze-Leende

Algemeen 76 keer gelezen

HEEZE-LEENDE – De gemeente Heeze-Leende bestaat 25 jaar. Uiteraard staan ze in Heeze-Leende stil bij deze mijlpaal, onder meer met het plaatsen van vier zitbanken.

De gemeente Heeze, gemeente Leende en het dorp Sterksel (toen gemeente Maarheeze) werden per 1 januari 1997 samengevoegd tot de nieuwe gemeente Heeze-Leende. Het zilveren jubileum wordt niet groots gevierd, maar Heeze-Leende wil wel stilstaan bij de mijlpaal. Vier zitbanken worden er in de gemeente geplaatst. Alle kernen krijgen er een: Heeze, Leende, Leenderstrijp en Sterksel.
De bankjes hebben puzzelstukjes in de rugleuning. Die puzzelstukjes staan symbool voor de vier kernen en komen in het midden samen. De bankjes zijn voorzien van het gelanceerde 25 jaar Heeze-Leende logo. Ook wapperen er nieuwe vlaggen op diverse locaties waarin dit jubileum duidelijk zichtbaar is en is er een serie video’s gemaakt.
Wethouder Jan de Bruijn is trots: “Ik zou het leuk vinden om in de toekomst eens lekker bij te praten met de inwoners op een van de mooie nieuwe bankjes”.

Uit de krant

Uit de krant