De Mierlose Frank Lammers is verkozen tot beste Europese acteur. (Foto: Jos Lenssen)
De Mierlose Frank Lammers is verkozen tot beste Europese acteur. (Foto: Jos Lenssen)

Voormalig Mierlonaar Frank Lammers Europa’s beste acteur

Algemeen 152 keer gelezen

MIERLO - Onder meer de Cultuurprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, twee ‘Streaming Video Awards’ voor zijn rol in de mega populaire tv-serie Undercover en een Gouden Kalf hebben de voorbije jaren een plekje gekregen in de prijzenkast van de Mierlose acteur, presentator, regisseur Frank Lammers (50). Sinds vorige week pronkt daar ook tussen een gouden trofee die Lammersi in Amsterdam kreeg uitgereikt tijdens de avond van de Septiminus Awards vanwege zijn bekroning tot Best European Actor. 

door Jos Lenssen 

Het was de eerste keer dat deze prestigieuze prijs werd uitgereikt. En als je dan zeven andere genomineerde topacteurs aftroeft dan mag je terecht trots zijn. Hij had er waarschijnlijk niet op gerekend, zo bleek toen zijn naam bekend werd gemaakt en ‘Onze Frank’ uit Mierlo in tegenstelling tot vele andere aanwezigen niet in smoking kostuum maar gewoon informeel gekleed de trappen afdaalde om zijn prijs in ontvangst te nemen. Een prijs die hij zou opdragen aan Gijs de Lange, zijn mentor die een week eerder overleden was. 

Ferry Bouman
Wie op Wikipedia de naam van Frank Lammers intypt krijgt een waslijst aan titels van films en tv-programma’s waar de Mierlonaar een rol in speelde. Vaak een hoofdrol zoals in de film Michiel de Ruyter en de serie Undercover waar Frank alias Ferry Bouman een ongekende populariteit aan over heeft gehouden. Dit ondervond hij nog niet zo lang geleden toen hij met Guus Meeuwis een roadtrip maakte door Amerika en op zoek was naar Bruce Springsteen. Ook in Bonaire en Venetië waar hij laatst was voor opnames werd hij om de haverklap herkend en bewierookt vanwege zijn activiteiten binnen Undercover, als manager van de liveband The Streamers en niet te vergeten als voice-over bij de televisie-soap de Familie Gillis, Massa is Kassa.

Betrokken Mierlonaar
Maar niet alleen op televisie, radio, tijdens voorstellingen in theaters is de Mierlonaar een actief baasje. Ook Mierlo heeft na al die jaren dat hij met zijn gezin in Amsterdam woonachtig is nog steeds een heel speciaal plekje in zijn hart. En men kan op hem rekenen! Of het nu wat reclame maken is op tv bij bijvoorbeeld ESPN, een spotje inspreken voor het Pitpop festival, deelnemer (en winnaar) bij The Masked Singer van De Kersepit of aandachtig toeschouwer van de Kersenronde. Frank blijft gewoon Frank, zeer succesvol acteur, maar bovenal een echte Mierlonaar.
Een zéér betrokken Mierlonaar zo bleek ook afgelopen weekend toen hij samen met enkele vrienden het jaarlijkse voetbaltoernooi organiseerde. De Lammers & Joosten Memorial, vernoemd naar zijn overleden voetbalmakkers Marco Lammers en Joris Joosten. Het werd op sportpark De Ark bij Mifano een prachtige sportieve strijd, maar vooral een fantastisch geslaagd sociaal festijn. Met als hoogtepunt de zaterdagavond. De inbreng tijdens het voetbal en feestweekend van ‘Onze Frank’ was weer van onschatbare waarde. Een super geslaagd weekend dat misschien nog mooier was dan zijn bezoekjes en optredens in Carré, De Kuip en De Efteling met de gelegenheidsband The Streamers. Optredens die via een livestream door zo’n 7,5 miljoen mensen werden gevolgd.

Uit de krant

Uit de krant