Mierloos Molenplein volgend weekend in het teken van het twaalfde Pitpop festival. (Foto: Jos Lenssen)
Mierloos Molenplein volgend weekend in het teken van het twaalfde Pitpop festival. (Foto: Jos Lenssen)

Weekendje Pitpop met grootse Mierlose inbreng

Algemeen 141 keer gelezen

MIERLO – Na een gedwongen pauze van twee jaar  kan Mierlo zich gaan opmaken voor een ouderwets weekendje Pitpop op het Molenplein. Het decor voor twee dagen Pitpop festival op vrijdag 17 juni en zaterdag 18 juni. Met muziek en gezelligheid voor zowel jong als oud. De toegang is helemaal gratis.

door Jos Lenssen

Alweer voor de twaalfde keer tekent de vriendengroep Mierlonaren Geert van Stiphout, Jeroen van Lierop, Rob Toonders, Kevin Kessels en Sander van Bokhoven voor de organisatie van het festival dat inmiddels een niet meer weg te denken evenement is voor Mierlo en omstreken. Maar liefst 3500 liefhebbers wisten tijdens de laatste editie in 2019 de weg te vinden richting het festivalterrein gelegen aan de Dorpsstraat. 

De opzet is vanaf de eerste editie bezoekers een festival bieden met talentvolle bands

En het mooie is, bij de ingang van het festivalterrein kun je de portemonnee ook deze keer gewoon in de broekzak houden.
De opzet van de organisatie is vanaf de eerste editie in 2009 de bezoekers een laagdrempelig festival te bieden met voornamelijk talentvolle bands en DJ’s.

AmeeZing Kids

Sterker nog, de muzikale inbreng volgend weekend kent een Mierlose inbreng als nooit te voren. Hoe mooi is dat voor de bezoekers van het festival en de lokale artiesten.
Vrijdag 17 juni staat het populaire Pitpop AmeeZing Kids op het programma. Na een warming-up vanaf 18.00 uur door de Mierlose DJ W3SS (Wessel Heesakkers) is het aansluitend de beurt aan het Mierlose AmeeZing Kidskoor van jongens en meisjes van OBS ’t Schrijverke, Kidscentrum Puur Sand en Kindcentrum De Kersentuin.
Onder leiding van Centrum van Pop en Jazz – muziekschool en de geweldige AmeeZing Band uit Valkenswaard wordt het één groot AmeeZing-feest.

Oekraïense zangeres

Ook staat er in het draaiboek nog een speciaal optreden vermeld van de elfjarige Oekraïense zangeres Anastasia Repetylo. Een super talent, zo bleek tijdens de avond van 4 mei toen ze een prachtig lied zong tijdens de Dodenherdenking op het Brits Ereveld. Muziek en zang is haar lust en haar leven, en een prachtige afleiding voor de jeugdige zangeres welke noodgedwongen haar thuisland moest verlaten en inmiddels sinds een week of zes in Geldrop woonachtig is. Vanaf 21.00 uur is het de beurt aan de vijftienkoppige AmeeZing Band met afsluiting DJ W3SS.

Mierlose DJ’s

Zaterdag 18 juni belooft eveneens een spetterende avond te gaan worden, met een hoofdrol voor een vijftal Mierlose DJ’s. Na de opening van 18.00 uur door DJ W3SS, komen die avond ook DJ SEMco (Sem van Hoof), Brightshinerz Anouk en Claudia (Anouk van Lierop & Claudia Meulendijk) en DJ Jone (Joris Neele) live op het podium een super gave show verzorgen. Tussendoor kunnen de bezoekers ook volop genieten van de Raddraaiers, bekend van Paaspop en vele andere optredens op evenementen en toonaangevende festivals.

Pitpop Mierlo, is meer dan alleen een muziekfestival. Met dank aan alle sponsors, de gemeente Geldrop-Mierlo, buurtbewoners, de artiesten en het clubje van vijf vrienden die voor de twaalfde keer tekenen voor het evenement waar ook volgend weekend geldt: Nog géén 18? Dan geen alcohol op Pitpop. Ben je 18+ ? Haal tijdens Pitpop een polsbandje bij de kassa’s op vertoon van je ID kaart.

Uit de krant

Uit de krant