Manager Hannie Derks is blij met de nieuwe naam Weeffabriek.
Manager Hannie Derks is blij met de nieuwe naam Weeffabriek.

Weeffabriek nieuwe naam Centrum Hofdael

Algemeen 899 keer gelezen

GELDROP – Ze waren er al even mee bezig en volgende week gaat het dan echt gebeuren. Centrum Hofdael krijgt een nieuwe naam. Vanaf 10 juni heet het cultureel centrum Weeffabriek.

door Martin de Bruijne

“Ik ben er wel blij mee”, zegt manager Hannie Derks van, nu nog, Centrum Hofdael. De naam zorgde voor de nodige verwarring. “De apotheek in het centrum heet Hofdael en de appartementengebouwen hier ook.”
Weeffabriek past meer bij het cultureel centrum. Denk aan het Weverijmuseum dat ook in het gebouw te vinden is, in de voormalige wollenstoffenfabriek, en aan de slogan ‘verweeft & vermaakt’ waar Geldrop-Mierlo zich mee profileert.
De opening van de Weeffabriek is op 10 juni. Dan begint ook het Frans Weekend met allerlei activiteiten in en rond het centrum.

Cabarethuis

Plannen zijn er genoeg voor de Weeffabriek. Derks: “we hebben hier al een filmhuis en een muziekhuis. We willen ook van start met een cabarethuis. We zoeken nog mensen die daarbij willen helpen.” De manager pauzeert even en gaat dan enthousiast verder. Een groep die meer popmuziek gaat programmeren in het centrum zou nog een welkome aanvulling kunnen zijn. “Er zijn veel ideeën, mensen die zelf nog een idee hebben zijn altijd welkom.” 

We hebben nog plannen met het plein en de omgeving van het gebouw

Derks begon als manager net voor corona en dat had voor- en nadelen. In ieder geval hebben ze de tijd van gesloten zijn goed gebruikt om op te ruimen en de nodige aanpassingen in het gebouw te doen. Ook zijn nieuwe huurders gevonden. “We kijken hoe we ons gaan profileren. De nadruk ligt op cultuur, educatie en vitaliteit/welzijn.” Het Literair Café Dommeldal is inmiddels thuis in het centrum en er komen meer evenementen op de vrijdagavond en de zondagmiddag. Het gebouw krijgt een nieuwe naam, de ruimtes in het gebouw hebben die al. “Alle kamers hebben nu een naam die iets met weven te maken heeft. En we hebben drie zalen: Grote Spoel, Kleine Spoel en Schietspoel.”
Wensen zijn er volop, vertelt Hannie Derks. “We hebben plannen met het plein en de omgeving van het gebouw. We zijn hierover in gesprek met de gemeente en gaan nu kijken wat we zelf op korte termijn aan kunnen pakken.” Het plein voor de Weeffabriek moet groener worden, rondom het gebouw is er plek voor kunstwerken. “Het mag allemaal wat kleurrijker”, vat de manager samen. Daarbij is het ook de bedoeling dat het Weverijmuseum en De Wiele Creatief beter uit de verf komen en dat er een verbinding komt met het horecaplein. Maar eerst de introductie van de nieuwe naam aan het begin van het Franse Weekend. “Dan komt ook ons nieuwe programmaboekje uit dus dat is een mooie aanleiding.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant