Sprint beslist 43ste Kersenronde bij de Women Cycling Series. (Foto: Jos Lenssen)
Sprint beslist 43ste Kersenronde bij de Women Cycling Series. (Foto: Jos Lenssen)

Valpartij smet op Kersenronde

Algemeen 297 keer gelezen

MIERLO - Een smet op de 43e Veldsink-Bekx Kersenronde op Hemelvaartsdag in Mierlo. Een flinke valpartij na de finish van de wedstrijd voor de vrouwen beloften, elite en junioren was het gesprek van de dag.

door Jos Lenssen

Een domper voor de organisatie van de Stichting Wielerevenementen Mierlo, deelnemers en met name voor Scarlett Souren en Jade Lenaerts, de respectievelijke nummers 1 en 2 bij de wedstrijd voor Vrouwen waaraan 100 rensters aan de start verschenen in de Mierlose Dorpsstraat. In tegenstelling tot een mooie huldiging voor de rensters van W.V. Schijndel en S-Bikes DOLTCINI moesten beiden vanwege de flinke smak die ze maakten met de ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Na enig oponthoud, kon wel de huldiging van de Belgische renster Margot Vanpachtenbeke rijdend voor het team van KDM-Pack cycling team doorgang vinden. Naast de bloemen en de trofee voor de derde plaats, uitgereikt door Jan van de Laar, de naamgever van de Jan van de Laar Wisselbokaal voor Vrouwen, kreeg de succesvolle coureur nog enkele kleurrijke shirts overhandigd behorende bij de competitie van de Women Cycling Series.

Dubbelslag

Na het verplaatsen van de finishlijn en besluit van de jury vijf in plaats van zes rondes van ruim 24 kilometer te fietsen, was het iets na tweeën de beurt aan 149 Belofte renners te strijden voor de Jan Meulendijks Wissel Bokaal. Evenals bij de Vrouwen moest er ook bij de Mannen U 23 Road Series een sprint aan te pas komen om te bepalen welke renners na afloop met de bloemen en trofeeën huiswaarts mochten keren. Met een sprint van tegen de 70 kilometer per uur pakten Luca de Meester en Michiel Nuytten respectievelijk de eerste en tweede plek. Een fantastisch succes voor het team van EFC-L&R-AGS waar beiden renners voor uitkomen. De derde plek op het podium was voor Axel van der Tuuk van het team Metec-Solarwatt p/b Ma.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant