Donderdag de Kersenronde en twee weken later de profrenners in Mierlo. (Foto: Jos Lenssen)
Donderdag de Kersenronde en twee weken later de profrenners in Mierlo. (Foto: Jos Lenssen)

Volop wielersport in Mierlo

Algemeen 558 keer gelezen

MIERLO – Het beloven de komende weken drukke wielersportdagen te worden in Mierlo. Vandaag op Hemelvaartsdag komen ruim 250 renners en rensters aan de start van de 43ste editie van de Veldsink-Bekx Kersenronde. Twee weken later, op zaterdag 11 juni, is Mierlo finishlocatie van de vierde etappe van de ZLM Tour.

door Jos Lenssen

Na de Kersenronde is Mierlo op zaterdag 11 juni het middelpunt van de Nederlandse wielersport tijdens en rondom de finish van de vierde etappe van de bekende ZLM Tour. De ‘Ronde van Nederland’ met deelname van vele topploegen waaronder de Jumbo-Visma ploeg met in hun midden Mike Teunissen uit het Noord-Limburgse Ysselsteyn die de laatste ZLM-Tour op zijn naam wist te schrijven. 

Talentvolle renners

De van oudsher bekende Kersenronde zal op donderdag 26 mei vooral in het teken staan van de wedstrijd over 150 kilometer voor Beloften. Het is één van de acht wedstrijden die in Nederland en België verreden worden in het kader van de U23 Roadserie. Om 13.30 uur zal het startschot worden gelost in het centrum van Mierlo nabij het Molenplein. Omstreeks de klok van vijf uur wordt de eerste renner bij de finish verwacht. Maar liefst 150 talentvolle coureurs verdeeld over 25 topteams uit de Benelux, zullen strijden om de Jan Meulendijks Wisselbeker.
Eerder op de dag komen een honderdtal Dames Beloften, Elite en Junioren aan het vertrek van de Women Cycling Series. Zij rijden in totaal vier rondes van 25 kilometer over het parcours dat loopt via Mierlo-Lierop-Mierlo. Na het vertrek in de Dorpsstraat rijdt het peloton via de Marktstraat, Bekelaar richting Lierop. Terugkomend vanuit Lierop komt men via het Voortje en de Overakker weer Mierlo binnen en gaan de laatste kilometers via de Santheuvel, Burg.Verheugtstraat en Dorpsstraat naar de finish bij De Koffer. Wie bij de Dames als eerste na een kleine honderd kilometer de finish passeert zal tijdens de huldiging onder andere de Jan van de Laar Wisselbeker in ontvangst mogen nemen. Vandaag, van 10.00 uur tot ongeveer 17.00 uur top wielrennen in Mierlo. De toegang tijdens de Veldsink-Bekx Kersenronde is gratis.

Profpeloton

Zaterdag 11 juni is het tijd voor het profpeloton. De renners die meedoen aan de ZLM Tour hebben die dag een etappe van Rucphen naar de finish in Mierlo op het programma staan. De ZLM Tour wordt gezien als de ideale voorbereidingskoers voor sprintploegen die willen scoren in de Tour de France.

Uit de krant

Uit de krant