Burgemeester Jos van Bree moest in de shoot out zijn meerdere erkennen in Florian Braken. (Foto: Corinna Romanesco)
Burgemeester Jos van Bree moest in de shoot out zijn meerdere erkennen in Florian Braken. (Foto: Corinna Romanesco)

Hockey Geldrop viert feest, burgemeester verliest

Algemeen 167 keer gelezen

GELDROP - Feest bij Hockey Geldrop afgelopen weekend. De club bestaat tachtig jaar  en vierde dat met een feestweekend. Vier jubilarissen zijn zondagmiddag in het zonnetje gezet omdat ze vijftig jaar bij de club zijn. Burgemeester Jos van Bree opende een nieuw miniveld. Hij verloor de shoot out van de vijfjarige keeper Florian Braken.

door Martin de Bruijne

“Het is voor mij de eerste keer. Ik heb me net uit laten leggen wat de bedoeling is”, zei Jos van Bree toen hij het miniveld op kwam voor de shoot out tegen Florian. De jonge keeper was zeer gemotiveerd en daagde de burgemeester uit om vooral zijn best te doen. Het werd uiteindelijk 2-1 voor de jonge Florian.

De vijfjarige Florian Braken versloeg de burgemeester met 2-1 in de shoot out

Inspeelveld

Hockey Geldrop is de afgelopen jaren flink aan de weg blijven timmeren. Mede dankzij de trouwe sponsoren heeft de club kunnen blijven investeren in de faciliteiten op het sportpark aan de Gijzenrooiseweg. Er is, naast het vervangen van één van de velden, ook een extra inspeelveld aangelegd. Dit veld geeft ruimte aan alle kinderen die tussendoor zelf een balletje willen slaan of teams die alvast willen opwarmen voor een wedstrijd. Dit veld is zondagmiddag officieel in gebruik genomen. 

Jubilarissen

Er was een extra feestje voor vier leden van Hockey Geldrop. Mart Boelens, Joep Eickholt, Paul Bos en Edwin Haest zijn vijftig jaar lid van Hockey Geldrop. Vier actieve mannen die zich op tal van manieren inzetten voor hun hockeyclub. Ze werden zondagmiddag dan ook flink in het zonnetje gezet. “Heren, ontzettend bedankt voor jullie steun en loyaliteit aan de club. Wij zijn trots jullie als jubilarissen in ons midden te mogen hebben”, liet bestuursvoorzitter Jef van Stratum van Hockey Geldrop weten. 

Wij zijn trots jullie als jubilarissen in ons midden te mogen hebben

Er waren mooie woorden richting de jubilarissen die een halve eeuw aan de club verbonden zijn. Hockey Geldrop bestond op 21 mei exact 80 jaar. Destijds begon Hockey Geldrop met 25 leden, nu is het met 1000 leden een van de grootste verenigingen in de gemeente. Dat vraagt ook de nodige inzet van vrijwilligers, maakte voorzitter Jef van Stratum nog eens duidelijk. “Uiteindelijk moeten we het samen doen.” Zoals veel verenigingen is er ook bij Hockey Geldrop dringend behoefte aan meer mensen die zich vrijwillig voor hun club in willen zetten.

Popcorn en hamburgers

Twee dagen lang was het feest bij de club. Dat begon zaterdagochtend met training voor de jongste jeugd op de hockeyschool en de eerste wedstrijden van het weekend. Een ballonnenclown en popcorn voor iedereen zorgen voor een feestelijk tintje. In de middag wordt de popcorn vervangen door een broodje hamburger voor de historische prijs van tachtig cent.

Bij Hockey Geldrop zijn ze trots op hun club. “Al tachtig jaar lang staan de weekenden bij Hockey Geldrop in het teken van gezelligheid, familie, sportiviteit en vriendschappen. Dit weekend dus met een gouden randje. Sportiviteit en gezelligheid zorgen ervoor dat we als club ieder jaar een groeiend aantal leden mogen ontvangen maar ook dat we leden hebben die al jaren lid zijn van Hockey Geldrop, generatie na generatie.”

Mart Boelens, Joep Eickholt, Paul Bos en Edwin Haest zijn vijftig jaar bij Hockey Geldrop. (Foto: Corinna Romanesco)

Uit de krant

Uit de krant