Kirstie schreef haar eerste boek. (Foto: Karin Verhoog)
Kirstie schreef haar eerste boek. (Foto: Karin Verhoog) karin verhoog

Eerste roman Kristie Raaijmakers

Algemeen 277 keer gelezen

REGIO - Als journalist schrijft Kristie Raaijmakers (32) al jaren, voorheen onder meer voor deze krant. Onlangs verscheen haar eerste boek 'Compleet van de Wijs', een romantische feelgoodroman over vriendschap, familie en muziek.

Vorig jaar deed ze mee aan een schrijfwedstrijd voor een kort verhaal. Daar had de 32-jarige uit Mierlo-Hout, die voorheen bijna tien jaar in Geldrop gewoond heeft, zoveel plezier in dat ze al snel wist: dit wil ik vaker doen. “De wedstrijd heb ik niet gewonnen, maar daardoor is het balletje wel gaan rollen. De vraag van een uitgeverij of ik nog andere manuscripten had, was het laatste zetje dat ik nodig had om me vol enthousiasme in dit nieuwe avontuur te storten.”

Ik vond het leuk om van Fleur een totaal ander type te maken dan ik zelf ben

Compleet van de Wijs gaat over dertiger Fleur. Ze struint concerten en festivals af, zingt regelmatig op feesten en partijen en flirt er lustig op los. Ze is dolblij als ze de kans krijgt om mee te doen aan Utrecht on Stage, hét evenement voor jong muzikaal talent. Het enige nadeel is dat ze een duet moet zingen met de mannen van de up-and-coming rockband Misty Figures. Alleen lijkt de arrogante leadzanger Jeff een hekel te hebben aan Fleur. Gelukkig heeft ze wel een fijne klik met Johan, de charmante drummer. 

Alle vrijheid

"Het leuke aan het schrijven van fictie is dat je alle vrijheid hebt. Natuurlijk vind je inspiratie in je eigen leven, maar ik vond het juist leuk om van Fleur een totaal ander type te maken dan ik zelf ben.” Het kostte slechts een paar maanden om het verhaal op papier te zetten. Bijna net zolang als de wachttijd voor de uitgeverijen. "Maar het wachten werd beloond. Ik was compleet overrompeld en supertrots dat drie uitgevers interesse toonden.”
Vorige week verscheen Compleet van de Wijs als ebook bij HarperCollins Holland. Het is het eerste deel van de Rock & Flirt serie. "In de loop van 2022 en 2023 verschijnen er nog drie boeken. Los te lezen verhalen waarbij de band Misty Figures gevolgd wordt, elke keer vanuit een andere vrouwelijke hoofdpersoon.” Voor Kristie is het een droom die uitkomt. "Dat voelt heel bijzonder. Ik dacht altijd dat dit slechts voor een enkeling was weggelegd, maar heb nu zelf ervaren dat het echt loont om hard te werken voor je dromen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant