De wielrenners rijden op Hemelvaartsdag weer door de straten van Mierlo. (Foto: Jos Lenssen)
De wielrenners rijden op Hemelvaartsdag weer door de straten van Mierlo. (Foto: Jos Lenssen)

Mierlo in teken van wielerwedstrijd Kersenronde

Algemeen 1.368 keer gelezen

MIERLO – Twee jaar op rij moest de Kersenronde in Mierlo vanwege corona worden gecanceld. Nu is er goed nieuws voor alle liefhebbers die de wielersport een warm hart toedragen. Donderdag 26 mei kun je in Mierlo tussen 10.00 uur en 17.00 uur volop genieten tijdens de 43ste editie van de Veldsink-Bekx Kersenronde. 

door Jos Lenssen

De start en finish is in het centrum van Mierlo nabij De Koffer op het Molenplein en de organisatie is als vanouds in de vertrouwde handen van de Stichting Wielerevenementen Mierlo. De toegang is gratis.
Terwijl geheel wieler minnend Nederland dagelijks de etappes van de 105e editie van de Giro d’Italia met grote belangstellig volgt is het bestuur van de Stichting Wielerevenementen Mierlo, bestaande uit René Weijmans, Alex Martens en Ad van Grootel druk bezig de laatste puntjes op de i te zetten met het oog op de 43ste editie van de Kersenronde die op Hemelvaartsdag verreden zal worden.

Flink karwei

Het bestuur is tussendoor ook al volop bezig is met de voorbereidingen van de vierde etappe van de ZLM-Tour. De gemeente Geldrop-Mierlo is namelijk op zaterdag 11 juni finishplaats van genoemde etappe die zal starten in Rucphen. Een flink karwei, maar ook de absolute kers op de taart voor elke wielerorganisatie. Ook voor de enthousiaste Mierlose wielerorganisatie, die ondanks het uitgedunde bestuur, voor de volle honderd procent gaat om twee topwielerevenementen binnen amper zestien dagen te organiseren.

Sterk rennersveld

Te beginnen met de Veldsink-Bekx Kersenronde waar bijna de gehele Benelux top van de Beloften aan de start zal verschijnen. Een bijzonder sterk rennersveld met een peloton bestaande uit 150 renners waar met het oog op de wielertoekomst van Nederland wel eens de opvolger van Tom Dumoulin of Niki Terpstra tussen kan zitten. Naast de Beloftewedstrijd, een koers over 150 kilometer (vertrek 13.30 uur) en verreden in het kader van de U-23 Roadserie, staat ook een wedstrijd voor de WCS Belofte, Elite en Junioren vrouwen op het programma. Om klokslag 10.00 uur zullen zij vertrekken voor een wedstrijd over 97 kilometer.
Ruim zeven uur prachtige wielersport waar voorspellingen wie uiteindelijk de Jan Meulendijks Wisselbeker (Belofte U23) en Jan van de Laar Wisselbeker (WCS Vrouwen) in ontvangst mag nemen onmogelijk zijn. Wel staat vast dat de uiteindelijke nummer een een renner en renster is met veel talent, kwaliteit en mentaliteit gezien de zwaarte van de Kersenronde.
Een wedstrijd voor menig deelnemer en deelneemster ter voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap en grote ronde later dit seizoen speciaal voor naar Mierlo afreist.

Vrijwilligers

Het bestuur van de SWM is iedereen die op welke wijze zijn of haar medewerking verleent bijzonder erkentelijk. Voor meer informatie over de 43ste Veldsink-Bekx Kersenronde in Mierlo op donderdag 26 mei (zoals parcours) kunt u een kijkje nemen op de website www.kersenronde.nl. Liefhebbers die tijdens de Kersenronde de organisatie op Hemelvaartsdag graag een handje willen helpen zijn van harte welkom. Voor meerdere informatie: neem contact op met Alex Martens, secretaris SWM, telefoon 06-41314788.

Uit de krant

Uit de krant