Jan van de Laar (l) en Jan Meulendijks (r) met in hun midden SWM-voorzitter René Weijmans tijdens de Eneco-tour 2005 in Mierlo. (Archieffoto: Jos Lenssen)
Jan van de Laar (l) en Jan Meulendijks (r) met in hun midden SWM-voorzitter René Weijmans tijdens de Eneco-tour 2005 in Mierlo. (Archieffoto: Jos Lenssen)

Eerbetoon voor wielermannen

Algemeen 407 keer gelezen

MIERLO - Donderdag 26 mei is de Veldsink-Bekx Kersenronde. Ongetwijfeld zullen die dag de namen van Jan Meulendijks en Jan van de Laar ter sprake komen. Twee echte wielericonen waarvan hun namen door de Stichting Wielerevenementen Mierlo sinds kort verbonden zijn aan twee belangrijke trofeeën van de wielerwedstrijd Kersenronde.

Vanwege hun grote verdiensten tijdens de afgelopen dertig jaar voor de wielersport in Mierlo alsmede de regio, heeft het huidige bestuur van de SWM (Stichting Wielerevenementen Mierlo) besloten de beide oud-bestuursleden te eren met een naar hen genoemde trofee. De naam van Jan van de Laar, ruim 30 jaar actief, waarvan ruim 25 jaar voorzitter is gekoppeld aan de trofee die behoort tot de categorie Women Cycling Series. De deelnemer aan de 43ste Veldsink-Bekx Kersenronde die donderdag 26 mei als eerste over de finishlijn in de Mierlose Dorpsstraat komt bij de Belofte U23 Road Series zal later tijdens de huldiging de Jan Meulendijks Wisseltrofee in ontvangst mogen nemen.

Jan Meulendijks, vorig jaar op 23 april 2021 op 64-jarige leeftijd overleden was evenals Van de Laar zo’n 30 jaar actief binnen de organisatie van de Kersenronde. Als secretaris was hij jarenlang een echte duizendpoot en onderhield hij nauwe contacten met de KNWU, politie, gemeente en andere instanties. Ook was hij landelijk bijzonder actief binnen de KNWU.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant