De organisatie van Sterksel Sterk in Kunst is er klaar voor. (Foto: Marc Anthony Denton)
De organisatie van Sterksel Sterk in Kunst is er klaar voor. (Foto: Marc Anthony Denton)

Sterksel Sterk In Kunst

Algemeen 79 keer gelezen

STERKSEL - Samen kun je veel bereiken. Dat laat de organisatie van Sterksel Sterk In Kunst zien. De vierde editie van dit tweejaarlijkse evenement in Sterksel is komend weekend. Met kunst, ontmoeting en muziek.

Sterksel Sterk In Kunst is zaterdag 14 en zondag 15 mei. Op deze dagen kunnen bezoekers tussen 11.00 en 17.00 uur in particuliere tuinen genieten van een diversiteit aan kunstwerken in brons, steen, hout, glas, keramiek en nog veel meer. Toegang is gratis.

Ontmoeten en bijpraten

Sterksel Sterk in Kunst is voor kunstenaars een mooie gelegenheid om hun netwerk te vergroten en meer bekendheid te geven aan hun werk. Daarbij is dit evenement zeer geschikt om elkaar weer te ontmoeten en bij te praten. Alle bezoekers zijn welkom, ook mensen die niet van kunst houden maar wel mensen in het dorp willen ontmoeten of graag de tuinen willen bewonderen.
Het sfeervolle terras op het dorpsplein is geopend tot 19.00 uur. Het geheel wordt opgeleukt door muzikanten uit de regio.
Kunstenaars, ondernemers en vrijwilligers in Sterksel werken samen om weer een mooi evenement neer te zetten.

Stap de tuin in

Op beide dagen kunnen bezoekers van 11.00 tot 17.00 uur een kijkje nemen in particuliere tuinen waar je normaal niet naar binnen stapt om de beelden en tuinen bekijken. De eigenaren van de tuinen heten je als gastheer en gastvrouw van harte welkom in hun tuin. De kunstwerken zijn gemaakt door kunstenaars uit de regio.
Vernieuwing dit jaar is de sfeervolle inrichting op het dorpsplein. Een klein terras om een kopje koffie te nuttigen, een hapje of drankje te kopen en vooral om elkaar te ontmoeten en na te praten. De tuinen sluiten om 17.00 uur. Het dorpsplein blijft open tot 19.00 uur

Samen genieten

De organisatie: “het idee om het dorpsplein sfeervol in te richten en gelegenheid te bieden om elkaar te ontmoeten is ontstaan in coronatijd. Er is behoefte om elkaar weer te ontmoeten, verhalen te delen en te horen hoe het met iedereen gaat.” De organisatie van Sterksel Sterk In Kunst biedt de bezoekers van het evenement en de inwoners van de gemeente de mogelijkheid om dit weer samen te doen en samen te genieten. “Kunst verbindt, samen verhalen delen verbindt.”
Voor meer informatie kijk op de website www.sterkselsterkinkunst.nl.

Uit de krant

Uit de krant