Stenen winkels houden onder meer het winkelgebied levendig. (Foto: Corinna Romanesco)
Stenen winkels houden onder meer het winkelgebied levendig. (Foto: Corinna Romanesco)

Week van de Stenen Winkel

Algemeen 73 keer gelezen

GELDROP - De lokale stenen winkel in het zonnetje zetten. Dat is een belangrijk doel van de eerste landelijke Week van de Stenen Winkel, die tot en met zondag is. In Geldrop doen dertien ondernemers mee.

De Week van de Stenen Winkel is een initiatief om de lokale stenen winkel in het zonnetje te zetten en aandacht te creëren voor de waarde van deze winkels bij de consument. Lokale winkels organiseren in de ‘Week van de Stenen Winkel’ allerlei activiteiten op de winkelvloer om de kracht van stenen winkels te vieren, samen met hun klanten.

Samen met iedereen in Geldrop de kracht van onze lokale stenen winkels te vieren

Dertien ondernemers

In Geldrop zijn er dertien ondernemers die deelnemen aan dit initiatief. Het gaan om Bakker Bart, Deelen Menswear, Marjo Lingerie, Ismooi!, By ief, Buro é, Label 45, Bruna, Nooma gifts&fashion, Sisterz Timewear&Jewels, Dierspecialist van der Velden, Kapsalon Qnip-Inn en Druif&Graan.
“We kijken ernaar uit om samen met iedereen in Geldrop de kracht van onze lokale stenen winkels te vieren en nog eens te onderstrepen waarom deze winkels een plekje verdienen in ons centrum.” Tijdens de ‘Week van de Stenen Winkel’ vinden er bij verschillende winkels activiteiten plaats.

Steuntje in de rug

De lokale stenen winkels krijgen deze week extra aandacht. Marian Bekkers, initiatiefneemster van de ‘Week van de Stenen Winkel’, vertelt: “Het zijn stuk voor stuk hardwerkende ondernemers die hun steentje willen bijdragen aan de lokale economie en de lokale leefbaarheid. Ondanks hun creativiteit en ondernemerschap in het vinden van manieren om klanten bij te staan tijdens de coronacrisis, worstelen velen van hen nog met de sporen die de afgelopen jaren hebben nagelaten. De ‘Week van de Stenen Winkel’ is een geweldig moment om deze ondernemers een steuntje in de rug te bieden.”
Dat kan op verschillende manier. “Koop bijvoorbeeld in deze week een keertje extra bij de lokale stenen winkel, of toon je waardering door op een socialmedia-bericht van de winkel te reageren. Het betekent meer voor deze ondernemers dan je denkt”, maakt Bekkers duidelijk.
Ben jij nou nieuwsgierig naar wat er wordt georganiseerd, kom dan eens langs bij de winkel!

Uit de krant

Uit de krant