De veters worden gemaakt op een vlechtmachine uit 1920, al jaren in het bezit van het museum.
De veters worden gemaakt op een vlechtmachine uit 1920, al jaren in het bezit van het museum.

In actie voor Oekraïne

Algemeen 108 keer gelezen

REGIO – In het Weverijmuseum verkopen ze blauw met gele veters. Bij molen het Nupke bakten ze pannenkoeken en ‘t Perron in Heeze doneert de opbrengst van een cabaretavond. In de regio zijn verschillende acties voor Oekraïne.

door Martin de Bruijne

Afgelopen zaterdag was er bij molen het Nupke in Geldrop veel aandacht voor de actie Samen voor Oekraïne. De winkeldames verkochten pannenkoeken, waarvan de opbrengst evenals die van de verkopen van die dag ten goede zijn gekomen aan de actie. De totale opbrengst voor Giro 555 bedraagt 710,62 euro waarvoor molenaars en vrijwilligers alle bezoekers, klanten en Molen Nooit Gedagt te Budel hartelijk willen bedanken.

Veters voor Oekraïne

De komende weken maakt en verkoopt het Weverijmuseum blauw met gele veters. De opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in Geldrop. Een woordvoerder over de actie: “net als veel mensen, voelen ook vrijwilligers bij het Weverijmuseum de behoefte om iets te kunnen betekenen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Tevens komt één van onze eigen vrijwilligers en haar familie uit Oekraïne, waardoor de oorlog nog dichterbij voelt.” De veters worden gemaakt op een vlechtmachine uit 1920.
De veters zijn standaard 120 centimeter en zijn geschikt voor bijvoorbeeld een sportieve sneaker. Op aanvraag kunnen ze gemaakt worden op elke gewenste lengte. De prijs voor een paar veters is vier euro. De winkel is te bezoeken tijdens openingstijden van het Weverijmuseum.

Laars Lappen

Een avondje lachen en daarmee meteen hulp bieden aan vluchtelingen, dat kan zaterdag in ‘t Perron in Heeze. Daar is zaterdag de voorstelling Laars Lappen. “Graag willen wij ons steentje bijdragen om het leed van Oekraïense vluchtelingen enigszins te verzachten. Vandaar dat we hebben besloten de opbrengst van de kaartverkoop geheel te doneren aan Cordaad Welzijn Vluchtelingenwerk ten behoeve van de opvang van Oekraïense vluchtelingen in onze gemeente”, leggen de medewerkers van ‘t Perron uit. In Laars Lappen trakteert Pieter Jouke zijn publiek op interessante inzichten en hilarische grappen. Jouke maakt ook deel uit van De Staat van Verwarring en hij schrijft teksten voor cabaretiers en tv-programma’s. Laars Lappen is zaterdag 19 maart om 20.00 uur te zien in ‘t Perron. Kaartjes kosten 12,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.tperron.nl of aan de bar van ‘t Perron.

Uit de krant

Uit de krant