Gevelversieringen om Mierlo rond carnaval wat vrolijker en kleurrijker te maken.
Gevelversieringen om Mierlo rond carnaval wat vrolijker en kleurrijker te maken.

De mooist versierde gevel van Mierlo

Algemeen 46 keer gelezen

MIERLO - Vorig jaar introduceerde Vereniging De Kersepit uit Mierlo de gevelversiering voorafgaand aan carnaval. Het kleurde Mierlo wat vrolijker gedurende de toen geldende lockdown. Een mooie traditie lijkt geboren, aangezien redelijk wat mensen gehoor gaven aan de oproep hun huis, tuin of zelfs hele straat in carnavaleske sferen te brengen.

door Jos Lenssen

Onder aanvoering van de nieuwe Hoogheid der Kersepitten, Ronald dun Uurste hoopt Vereniging De Kersepit ook dit jaar weer op veel creativiteit van de deelnemers. Zeker nu de carnavalsoptocht in Mierlo niet zal doorgaan is het een uitgelezen mogelijkheid voor de vaste wagenbouwers en deelnemers aan de optocht dit keer extra aandacht te besteden aan het maken van de mooist versierde gevel, tuin of straat van Mierlo. 

Samen iets moois maken

Versier één of meerdere huizen van deelnemers van je carnavalsclubje, vriendengroep of buurtgenoten. Maak er samen iets moois van en maak van Mierlo een kleurrijk geheel. Versier uw gevel of tuin in een carnavaleske sfeer en laat zo Mierlo enkele weken de vrolijkheid van carnaval uitstralen in deze bijzondere tijden. Ballonnen, vlaggetjes, aan de slag met papier maché, alles mag. Voor de mooist versierde gevels zullen er door Vereniging De Kersepit leuke prijzen beschikbaar gesteld worden. Een deskundige jury zal de deelnemers beoordelen. Inwoners die met meerdere huizen in dezelfde straat deelnemen kunnen gezamenlijk ook nog kans maken op de prijs voor mooist versierde straat of buurt.

Aanmelden

Mensen kunnen zich opgeven via het mailadres info@dekersepit.nl of via messenger op de Facebookpagina van De Kersepit met vermelding van naam en adres. Dit mag ook als u straks klaar bent met uw versiering. Op zaterdag 19 en zondag 20 februari aanstaande zal de jury samen met Prins Ronald dun Uurste een ronde langs alle deelnemers maken om de creativiteit te beoordelen om vervolgens op zondag 27 februari de winnaars bekend te maken. “Laten we Mierlo met zijn allen weer een beetje vrolijker kleuren”, aldus de organiserende Kersepit die nog aangaf dat het versieren van de gevel, tuin en of straat niet gebonden is aan welk motto dan ook.

Uit de krant

Uit de krant