De Kersenkoningin met Dorus komen misschien in de Canon van Mierlo. (Foto: Koen van de Kimmenade)
De Kersenkoningin met Dorus komen misschien in de Canon van Mierlo. (Foto: Koen van de Kimmenade) Koen van de Kimmenade

Heemkundekring Myerle werkt aan De Canon van Mierlo

do 13 jan 2022, 17:09 Algemeen 18 keer gelezen

MIERLO - De Canon van Mierlo is het jaarthema van Heemkundekring Myerle voor 2022. In deze canon worden de belangrijkste gebeurtenissen van de Mierlose geschiedenis belicht. 

Welke gebeurtenissen zijn bepalend geweest voor Mierlo, Mierlo-Hout en Brandevoort, oftewel de gemeente Mierlo tot 31 december 1967. Op grond van wat ze verzamelen aan gebeurtenissen, thema’s en personen bepalen ze welke onderwerpen de belangrijkste zijn geweest en die gaan ze verder uitwerken en uiteindelijk publiceren.
Ze zijn nu in de fase van het verzamelen van deze onderwerpen. In de periode van 15 tot en met 31 januari gaat de Heemkundekring Myerle op verschillende manieren verzamelen: Op de website www.heemkundekringmyerle.nl staat een invulformulier. Bij de Plus van Doornmalen, Bethanië en bij Natuurlijk van der Leest hangt een groot blad waarop je de onderwerpen kunt noteren. Op de Facebookpagina Mierlo Zoals Het Was wordt een bericht geplaatst. Mensen van de heemkundekring gaan inwoners interviewen en naar onderwerpen vragen. Mailen naar info@heemkundekringmyerle.nl kan natuurlijk ook.
In februari maken ze een keuze uit de onderwerpen.

Uit de krant

Uit de krant