De contouren van De Jonkvrouw zijn al goed te zien. (Foto: Corinna Romanesco)
De contouren van De Jonkvrouw zijn al goed te zien. (Foto: Corinna Romanesco)

Jonkvrouw heeft hoogste punt bereikt

Algemeen 134 keer gelezen

GELDROP – De vlag kon onlangs in top bij het nieuwbouwproject De Jonkvrouw in Geldrop. Het hoogste punt van het bouwplan in de wijk Zesgehuchten is bereikt, eind dit jaar worden 84 seniorenwoningen opgeleverd.

door Martin de Bruijne

De Jonkvrouw is een flink project dat bestaat uit vier delen. Naast de 84 seniorenwoningen die Wooninc. hier bouwt, realiseert Wooninc. ook woningen voor Lunet Zorg en Vitalis WoonZorg Groep en bouwt CRA koopappartementen. Onlangs werd het hoogste punt van het woongebouw voor senioren bereikt. Voor de bouwers was er een frietje, werden waren er geen feestelijkheden. Wooninc. is blij met het bereiken van het hoogste punt. “Een mijlpaal voor dit mooie project in Geldrop.”

Langs het spoor

De Jonkvrouw komt in Zesgehuchten, langs het spoor. De eerste plannen voor het woningbouwproject in Geldrop dateren uit 2007. 

Het seniorencomplex in aanbouw telt zes verdiepingen

De oorspronkelijke plannen zijn aangepast, onder meer na bezwaren van omwonenden en belanghebbenden. Die bezwaren hadden voor een belangrijk deel betrekken op de hoogte van het complex en het maximale aantal bouwlagen. Het nu in aanbouw zijnde seniorencomplex telt zes verdiepingen. De overige plandelen hebben minder verdiepingen en dus is het hoogste punt van de bouw bereikt. De bouw vordert goed. Wooninc. verwacht dat de 84 seniorenappartementen eind dit jaar klaar zijn. De verhuur start op korte termijn. “De precieze huurprijzen zijn nog niet bekend. Maar de seniorenappartementen zijn sociale huurwoningen”, laat Wooninc. weten. Dit betekent dat de huurprijzen niet hoger zijn dan 763 euro. Een gedeelte van de huurappartementen voor senioren wordt met voorrang toegewezen aan mensen uit Geldrop.
De 84 huurappartementen zijn verdeeld over twee woongebouwen. In het gebouw komt een ontmoetingsruimte. Ook komt er een huismeester en activiteitenbegeleiding.

Doelgroepen

De grootte van de appartementen verschilt tussen de 70 en 75 vierkante meter. De meeste appartementen hebben twee slaapkamers en een balkon. Enkele appartementen op de begane grond zijn voorzien van één slaapkamer en een terras. Naast de bouw van 84 sociale huurappartementen komen er nog twee deelplannen voor doelgroepen. Daarbij gaat het om woonruimte voor mensen met een (verstandelijke) beperking (Lunet Zorg) en Vitalis WoonZorg Groep met een zorgvoorziening voor ouderen. Tenslotte komen er 69 koopappartementen in drie gebouwen. Alle appartementen voor dit onderdeel, Jonkheer genaamd, zijn verkocht.

Uit de krant

Uit de krant