William van Moorsel, Peter Verstraaten (voorzitter VV Geldrop) en Marco van den Brake.
William van Moorsel, Peter Verstraaten (voorzitter VV Geldrop) en Marco van den Brake.

Nieuwe trainer VV Geldrop

Algemeen 186 keer gelezen

GELDROP - Eersteklasser VV Geldrop heeft met Marco van den Braken overeenstemming bereikt over zijn aanstelling als trainer van de hoofdmacht van de voetbalclub voor het seizoen 2022-2023. Van den Braken volgt Pierre van den Eeden op die na dit seizoen, na zeven jaar, vertrekt naar RKGSV.

Verder is de club tot een akkoord gekomen met William van Moorsel over de verlenging van zijn lopende contract.
Marco van den Braken is een zeer ervaren trainer die onder meer werkzaam geweest is bij  betaald voetbal organisaties PSV en Eindhoven en bij een aantal verenigingen in het regionale amateurvoetbal (Brabantia, NWC, Waalre, VV Acht, Woenselse Boys, DOSL en DBS). Het bestuur van VV Geldrop is ervan overtuigd dat Marco met zijn ervaring en gedrevenheid de ambitieuze en jonge selectie verder kan laten ontwikkelen.

Geldroppenaar

William van Moorsel Moorsel is bezig aan zijn eerste jaar als trainer bij de club. Hij vormt dit seizoen tot volle tevredenheid een duo met Pierre van den Eeden. De gesprekken tussen de technische commissie van de club en William waren dusdanig positief dat een verlenging van het contract snel beklonken kon worden. “William is een echte Geldroppenaar en kent de club en spelers inmiddels goed. We zijn zeer tevreden over zijn werkwijze als trainer maar ook op de manier hoe William zich beweegt en laat zien binnen de club”, stelt Peter Verstraaten, voorzitter van VV Geldrop.

Voetbalvisie en plannen

“De keuze om het contract met William te verlengen past dan ook perfect in het uitgezette beleid van de club met betrekking tot het bewust doorselecteren van Geldropse jongens.”
Marco en William zullen samen het trainerschap invullen bij de selectie van VV Geldrop 1. Tijdens de gesprekken tussen de technische commissie van de club en beide trainers werd al snel duidelijk dat de ervaring van beide trainers in combinatie met hun voetbalvisie en plannen kan leiden tot een zo optimaal mogelijk sportief resultaat. Het bestuur van VV Geldrop heeft er alle vertrouwen in dat met het verlengen van het dienstverband met William en met het aanstellen van Marco er een mooie sportieve toekomst voor VV Geldrop in het verschiet ligt.

De contracten van Gijs Bonnema ( trainer tweede elftal ) en Coen van Moorsel ( assistent tweede elftal ) zijn ook verlengd met een seizoen. 

Uit de krant

Uit de krant