Afbeelding

Doek valt voor bridgeclub

do 6 jan 2022, 09:32 Algemeen 76 keer gelezen

GELDROP - Bridgeclub Drive-Inn Geldrop is per 1 januari gestopt. Er zijn te weinig leden om in competitie te blijven spelen.

Bridgeclub Drive-Inn Geldrop werd op 30 augustus 1989 opgericht, speciaal voor beginnende bridgers.
Om in twee lijnen te kunnen bridgen waren er minimaal 48 leden nodig. De werving lukte succesvol onder leden van tennisclubs waarvan er veel tijdens de winterstop wilden bridgen. Mond tot mond reclame zorgde voor leden uit de regio. Vanuit Heeze, Leende, Valkenswaard, Nuenen en Eindhoven kwam men op woensdagavond in Geldrop bridgen.
De club is begonnen in een zaal achter café De Herberg op Zesgehuchten. De leden gebruikten er consumpties en de zaal stond gratis ter beschikking.
Het echtpaar Douze had een cursus voor Wedstrijdleider gevolgd en nam de organisatie op zich. Zij begonnen met een gunstige regeling van zes competitieavonden waarvan de laagste score steeds mocht afvallen. De scores zag men een week later op papier en leden die niet zo lang wilden wachten mochten eerder bellen.

Ongedwongen sfeer

Onder de leden waren twee banketbakkers die zorgden voor de inwendige mens. Sinterklaas, kerst en carnaval: het werd gevierd met worstenbroodjes, appelflappen, luxe hapjes of een buffet. Ook buiten de clubavonden deed men veel samen. Aanvankelijk organiseerden clubleden zelfs bridgeweekends in een hotel elders in Nederland . Overdag samen wandelen of fietsen en ’s avonds werd er gebridged. Later gingen er veel liefhebbers in clubverband mee naar georganiseerde weekends.
Het ledenaantal bleef stijgen en de zaal achter De Herberg werd te klein. In 1992 stond het ledenaantal op 92. Er werd overgestapt naar een zaal in wijkgebouw Zesgehuchten. Het ledenaantal bleef maar groeien. Toen er honderd leden waren hanteerde men zelfs een wachtlijst.
Bridgeclub Drive-Inn Geldrop heeft 25 keer een kroegentocht georganiseerd ofwel het Bridgerondje Geldrop. Op een zaterdag in september werd er competitie gespeeld in diverse horecagelegenheden.

Vrijwilligers

Naast het bestuur waren veel vrijwilligers actief. Leen Poot heeft vanaf de oprichting continu extra taken verricht waaronder de organisatie van het Bridgerondje Geldrop. Het leverde hem de titel van erelid op. Ook Theo Maasakkers heeft meer dan tien jaar meerdere taken uitgevoerd voor de club. Vanaf maart 2020 is er nauwelijks in clubverband gespeeld vanwege de strenge corona maatregelen. In deze periode zijn er veel afmeldingen gekomen. 

Uit de krant

Uit de krant