Bij Scouting Heeze krijg je leerzame en uitdagende opdrachten. (Foto: Egon van der Linden)
Bij Scouting Heeze krijg je leerzame en uitdagende opdrachten. (Foto: Egon van der Linden) Egon van der Linden

Zeventig jaar Scouting Nicasius Heeze

di 4 jan 2022, 09:52 Algemeen 17 keer gelezen

HEEZE – Scouting St. Nicasius Heeze bestaat zeventig jaar. De scoutinggroep uit Heeze wil dat dit jaar uiteraard vieren. Op het programma staan onder meer een reünie op zaterdag 23 april en de bouw van een acht meter hoge toren.

Sinds 1952 worden er wekelijks op de blokhut leuke, afwisselende, leerzame en uitdagende programma’s georganiseerd voor jongens en meisjes vanaf vijf jaar. Bij Scouting ben je veel buiten en speel je samen met vrienden en vriendinnen op het mooie Scoutingterrein langs de Muggenberg of ergens in de bossen. Bij Scouting leer je samenwerken op verschillende gebieden, ben je elke week actief bezig en maak je nieuwe vrienden en vriendinnen voor de rest van je leven.

Lid worden

Kinderen vanaf vijf jaar kunnen lid worden van Scouting St. Nicasius Heeze. Iedere vrijdagavond en op de zaterdagen is er van alles te doen bij de blokhut aan het Ekelpad 2 in Heeze. Op dit moment zijn de mogelijkheden aangepast vanwege corona. Wil je een paar keer komen kijken? Ook dat kan, je mag altijd een paar keer gratis meedraaien in je eigen leeftijdsgroep. Kijk voor meer informatie op https://www.nicasius.nl/algemeen/informatie-nieuwe-leden of mail naar secretariaat@nicasius.nl.
Op zaterdag 23 april vieren ze het zeventigjarig bestaan van Scoutinggroep St.Nicasius Heeze.

Jubileumtoren

Op deze dag zullen ze de Jubileumtoren officieel openen. In het verleden heeft op het terrein aan de Muggenberg een oude toren gestaan. Door brand is de toren in de jaren zestig verwoest. Ter ere van het zeventigjarig jubileum wordt er een nieuwe multifunctionele speeltoren van acht meter hoog gebouwd. Aan de toren wordt onder meer een klimwand en kabelbaan gebouwd. Onder de toren is er de mogelijkheid om te koken of kunnen de jeugdleden activiteiten organiseren.

Feest en reünie

Op dezelfde dag wordt er voor alle (oud) leden een feest en reünie georganiseerd. Ruim 550 (oud)leden zijn inmiddels aangeschreven of worden binnenkort uitgenodigd voor deze speciale bijeenkomst. Wil jij ook deelnemen aan deze reünie? Kijk dan snel op www.nicasius.nl/reunie en laat je contactgegevens achter. 

Tijdens de reünie zijn er voldoende mogelijkheden om oude vrienden te ontmoeten, rustig in oude log- en fotoboeken te kijken of te feesten in een aparte feestruimte. 

Uit de krant

Uit de krant