Ook in 2022 geen bonte stoet door het centrum van Geldrop. (Archieffoto: Corinna Romanesco)
Ook in 2022 geen bonte stoet door het centrum van Geldrop. (Archieffoto: Corinna Romanesco)

Geen Lappegatse Optocht in 2022

wo 29 dec 2021, 11:02 Algemeen 118 keer gelezen

GELDROP- Geen wagens en loopgroepen in Geldrop volgend jaar op carnavalszaterdag. De optocht zou zaterdag 26 februari door Geldrop trekken, maar het Stadsprinscomité, organisator van de Lappegatse Optocht, heeft helaas moeten besluiten deze te annuleren.

“Dit besluit heeft alles te maken met de huidige coronaregels en de lockdown waar we middenin zitten. De organisatie vindt het niet verantwoord de tocht door het dorp te laten trekken”, laat het Stadsprinscomité weten. Er is nog geen duidelijkheid over de omstandigheden en geldende maatregelen begin 2022. Reden voor het Stadsprinscomité om nu een streep te zetten door de optocht. “De voorbereidingstijd is nu ook erg kort geworden”, geeft de organisatie nog aan.

Opnieuw dus geen Lappegatse Optocht met carnaval. Carnavalsverenigingen worstelen met hun programma. Kunnen activiteiten wel of niet doorgaan? De Lindse Blaos uit Leende maakte onlangs bekend dat er geen Tonpraotersavonden zijn het komende seizoen. “Daarnaast hebben we ook besloten om het Prinsenbal en het Jeugdprinsenbal niet door te laten gaan op zaterdag 8 januari”, aldus het bestuur van De Lindse Blaos. Begin januari volgt een besluit over de invulling van het seizoen. “Ook over de invulling van de carnavalsoptocht zal dan meer duidelijk worden”, stelt De Lindse Blaos. In Sterksel hebben ze nog geen definitief besluit genomen over de optocht, de Ossedrijvers hebben wel alle activiteiten voor januari geschrapt.

Uit de krant

Uit de krant