Afbeelding

Maud Spoorenberg 45 jaar zwemjuf

Algemeen 1.265 keer gelezen

GELDROP – Het exacte aantal is niet bekend, maar ze heeft zeker duizenden kinderen zwemles gegeven. Maud Spoorenberg is 45 jaar zwemjuf in Geldrop, deze week werd ze in het zonnetje gezet.

Die ‘huldiging’ afgelopen maandag was nog wel een ding. Net op die maandag moest zwembad de Smelen vanwege de nieuwe coronamaatregelen de deuren sluiten. Een groep aquajoggers had het plan al klaar en wilde juffrouw Maud toch verrassen en in het zonnetje zetten.
“Waarschijnlijk heeft ieder kind uit Geldrop en omstreken van haar zwemles gehad. Ondertussen zijn het twee generaties die, mede door haar, zwemdiploma A, B en C hebben behaald”, legt Franke Verhoeven uit. Zij nam met Irma Goldsmid en Pauline van Dijk het initiatief voor de huldiging.

Zwemjuf Maud heeft niet alleen heel veel kinderen leren zwemmen. In het verleden heeft ze ook zwangerschapszwemmen gegeven. “Tegenwoordig geeft ze vooral aquajoggen, trimzwemmen, aquagym en meer bewegen voor ouderen. Haar lessen zijn altijd van een kwalitatief hoog niveau, gevarieerd en hebben een goede opbouw met een vaste warming-up.”

Volgens de dames is Maud nog steeds een gedreven zwemjuf. “Ze houdt van structuur, duidelijkheid en discipline. Onder haar leiding wordt er altijd hard gewerkt en de aquajoggers gaan na drie kwartier les van Maud, elke keer zeker weer met een voldaan gevoel richting horecagelegenheid of huiswaarts.”

Juffrouw Maud is in het zonnetje gezet na 45 jaar. Dat gebeurde nu niet in het zwembad, maar buiten in de open lucht. Stoppen wil ze nog niet, maar de vijftig jaar als zwemjuf zal ze niet halen. “In juni 2023 gaat ze met pensioen en tot die tijd zal er zeker nog volop van haar lessen genoten kunnen worden.”

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant