Bij de oorlogsgraven op het Brits kerkhof in Mierlo branden volgende week weer kaarsjes.
Bij de oorlogsgraven op het Brits kerkhof in Mierlo branden volgende week weer kaarsjes.

Lichtjes op oorlogsgraven Brits Ereveld Mierlo

Algemeen 680 keer gelezen

MIERLO - Al een paar jaar zijn er lichtjes op de oorlogsgraven van het Engels militair kerkhof in Mierlo op Kerstavond 24 december. 

De bedoeling was om dit jaar weer met de veteranen, kinderen en hun ouders en opa’s en oma’s, 665 Lichtjes te gaan plaatsen bij de graven van degene die hun leven hebben verloren voor onze vrijheid.
Helaas door corona moet er ook dit jaar, net als in 2020, weer opnieuw worden afgeweken van het gewenste programma, in verband met de weer geldende coronamaatregelen. Echter niet doorgaan van kaarslicht over dit Brits ereveld, is voor de organisatie geen optie, laten zij weten.
De kaarsen worden 24 december toch op alle graven geplaatst, door de organisatie en enkele veteranen. Door de huidige corona maatregelen, is het helaas niet mogelijk dat hier meer bezoekers aanwezig mogen zijn. Het blijft dus zeker niet donker voor onze Engelse helden op deze Kerstavond
De kaarsen zullen in ieder geval, ook weer 48 uur blijven branden, als eer voor al de soldaten die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant