Het hoogste punt werd bereikt en dat betekende in dit geval tijd voor een bak snert.
Het hoogste punt werd bereikt en dat betekende in dit geval tijd voor een bak snert.

Van dakpan naar snertpan

Algemeen 176 keer gelezen

HEEZE-LEENDE - Op de hoek Kerkstraat/Beukenlaan in Leende, waar eerst de gymzaal stond, verrijzen zes sociale huurwoningen voor senioren. Donderdag bereikten deze duurzame woningen hun hoogste punt. En dat werd gevierd: van dakpan naar snertpan.

Terwijl de bouwvakkers de ene na de andere pan op de daken legden, bracht woningcorporatie woCom een pan ouwerwetse erwtensoep om dit hoogtepunt te vieren. 

Vertrouwde omgeving

De zes huizen in de sociale huursector worden door Bots Bouwgroep gebouwd in opdracht van woningcorporatie woCom. Op de plek waar eerst de gymzaal stond, komen zes zogeheten nultreden-woningen. “Met alle voorzieningen op de begane grond,” vertelt Marcel Stouten projectleider Nieuwbouw bij woningcorporatie woCom.

‘Waar net nog de dakpannen van hand tot hand gingen, laten we nu de snertpan rondgaan’

Projectleider Stouten vertelt verder: “hierdoor zijn de een- tot tweepersoonswoningen levensloopbestendig en dus uitermate geschikt voor senioren die daardoor langer zelfstandig kunnen blijven wonen. In hun vertrouwde omgeving, dicht bij alle voorzieningen.” De belangstelling voor de huurwoningen was dan ook groot.

Niets liep in de soep

De nieuwbouw verloopt volgens planning. “Ondanks het snertweer is er hier niets in de soep gelopen,” lacht projectleider Marcel Stouten van woCom. “Voor ons reden om de bouwvakkers die in weer en wind het dak op gaan een warm bedankje te geven. Waar net nog de dakpannen van hand tot hand gingen, laten we nu de snertpan rondgaan. Van dakpan naar snertpan, zeg maar!”

‘De vrijkomende woningen zorgen voor doorstroming’

De woningen worden in het tweede kwartaal van 2022 opgeleverd en zijn inmiddels allemaal via het regionale woningverdeelsysteem Wooniezie verhuurd. “De woningen van de senioren die daardoor vrijkomen, zorgen hopelijk ook voor een stukje doorstroming in Leende en dus kansen voor starters.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant