Leerlingen hebben veel werkt gemaakt van de lichtkunst.
Leerlingen hebben veel werkt gemaakt van de lichtkunst.

Kerst-lichtkunstroute in de wijk

Algemeen 569 keer gelezen

GELDROP – Donkere dagen met de feestdagen in zicht. Hoe kun je dan, zeker in coronatijd, zorgen voor meer licht in de duisternis. Bij Nutsschool Beneden Beekloop in Geldrop hebben ze een idee: een Kerst-lichtkunstroute.

“Nu de dagen donkerder beginnen te worden en de feestdagen eraan komen, zie je dat steeds meer mensen lichtjes in hun tuin, aan de voorgevel of voor het raam hangen om meer ‘licht’ te brengen. Zeker nu in coronatijd lijkt de behoeften aan extra ‘lichtpuntjes’ groter te zijn. Daar is het idee ontstaan voor de Kerst- lichtkunstroute.”, legt Evelien van Haandel namens de ouderraad van de school uit. 

Dertien locaties

Alle groepen ontwerpen een eigen lichtkunstwerk met Kerst als thema. Deze zijn vanaf maandag te zien op dertien locaties in de wijk, bij kinderen voor het raam. De ouders ontvangen een plattegrond met daarop de locaties, zodat zij op een eigen gekozen moment de route kunnen lopen samen met hun kind/ gezin. “Dit kan zowel overdag als ’s avonds. In het donker is het natuurlijk wel het leukste als de lichtjes aan zijn.”
Bij ieder Lichtkunstwerk is een letter te vinden. Wanneer alle letters bij de kunstwerken zijn gevonden komt daar een zin uit. Bij de routekaart zijn ook filmpjes van het creatief proces te zien van elke groep. Het is leuk om bij ieder kunstwerk stil te staan en te bedenken dat daar een heel proces aan vooraf is gegaan. Voor het team van de Nutsschool en de ouderraad ging het om het vergroten van de creatieve vaardigheden en om de betrokkenheid tussen ouder en kind te stimuleren. Tot en met 29 december is de lichtkunstroute in de Skandiawijk te zien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant