Richard van de Burgt is PvdA lijsttrekker met de ambitie om wethouder te worden.
Richard van de Burgt is PvdA lijsttrekker met de ambitie om wethouder te worden. Bart Oortwijn

Richard van de Burgt lijsttrekker PvdA

vr 26 nov 2021, 10:27 Algemeen 26 keer gelezen

GELDROP-MIERLO - Richard van de Burgt is lijsttrekker voor de PvdA Geldrop-Mierlo bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. De huidig fractievoorzitter heeft de ambitie wethouder te worden in Geldrop-Mierlo.

De PvdA Geldrop-Mierlo heeft nu een raadszetel. Toch denkt Van de Burgt dat er kansen zijn op het wethouderschap. “Ik ga voor een verkiezingsoverwinning die ervoor zorgt dat we het bestuur van onze gemeente opschudden. Met mij als wethouder komt er een frisse wind in het gemeentehuis; Geldrop-Mierlo wordt veel meer een gemeente die meedenkt met de inwoners en andersom.”
De fractievoorzitter wil niet nog vier jaar in de raad zitten. Mocht hij geen wethouder kunnen worden, dan wil Van de Burgt later in 2022 een stap opzij zetten. Voorzitter Jaap Hofstede: “In de gemeenteraad maakt hij dan plaats voor andere actieve mensen van de partij, die ons rode en sociale geluid gaan laten horen. Richard vindt het niet gezond en ook niet goed voor de politiek als mensen te lang op het pluche van de raad blijven plakken.”
Op de kandidatenlijst staan 28 namen. Op plek twee staat Gerloes van Nunen, die acht jaar geleden fractievoorzitter van de PvdA was.

Uit de krant

Uit de krant