Afbeelding

Sinterklaasfoto’s uit de oude familiealbums

Algemeen 81 keer gelezen

GELDROP-MIERLO - Deze keer twee Sinterklaasfoto’s uit de oude familiedoos. Uit de tijd dat je nog een rolletje nodig had om foto’s te kunnen maken, rookwaar nog op tafel stond en een broek gemaakt werd met een lapje. Heb je zelf nog foto’s van Sinterklaas of Kerst uit het familiealbum die je wil delen met onze lezers? Stuur ze vooral in.

door Martin de Bruijne

Pakjesavond komt nu wel heel dichtbij. Het is een lange traditie in Nederland en daar zijn vast veel foto’s van terug te vinden in de fotoalbums die mensen vroeger maakten. 

Verlanglijstjes maken

De kleurenfoto dateert uit 1974. Een hoop pakpapier op de grond. Het cadeau dat de Sint heeft gebracht is niet te zien op de foto, maar het zal vast iets heel moois geweest zijn. De kans is groot dat het iets is van het verlanglijstje dat we toen allemaal maakten met veel knip- en plakwerk uit de speelgoedboeken die medio november in de bus vielen.
We zien ook twee lapjes op de broek van de jongen. Zo is in die tijd menig broek weer ‘gerepareerd’ zodat ie nog lang meekon.

Deel je foto’s van Sinterklaas en Kerst met onze lezers

Op tafel onder meer een asbak. Toen heel gewoon, nu nauwelijks nog voor te stellen. Een beetje hetzelfde als met  de kleur van Piet. Op tafel zien we overigens nog een boek liggen van Toon Kortooms: ‘Laat de dokter maar schuiven.’
De foto rechts is nog ouder. Waarschijnlijk gemaakt in 1972 of 1973. Sinterklaas was nog echt een feest en dat betekende ook dat menig man een stropdas om deed op pakjesavond.

Doosje sigaren

Je wilde op zo’n feestelijke dag natuurlijk wel netjes voor de dag komen. Op tafel ligt een doosje sigaren. Het lijkt erop dat opa van Sinterklaas een surprise cadeau heeft gekregen. Uit de vis komt in ieder geval nog een ‘vers’ doosje sigaren. En kijk ook eens naar de televisie op de achtergrond. Voor die tijd een flinke beeldbuis. Het is natuurlijk niet te zien, maar het kan goed nog een zwartwit televisie zijn. Zeker is in ieder geval dat het een televisie is met een behoorlijk gewicht, aan platte schermen deden ze in het begin van de jaren zeventig nog niet.

Herinneringen ophalen

Het is altijd leuk om foto’s uit de oude doos nog eens terug te zien. Aan de hand van foto’s herinneringen ophalen. Duik eens in de oude familiealbums en bekijk de foto’s van vroeger. Deel je Sinterklaasfoto’s van vroeger met onze lezers. Stuur je foto’s met omschrijving naar redactie@middenstandsbelangen.nl.  

Oproep voor Kerstfoto’s

We doen dezelfde oproep voor kerstfoto’s. Stuur een mooie foto van het Kerstfeest in vroeger jaren. Met een uitbundig versierde boom of een rijk gevulde Kerstdis thuis. Deel je herinneringen met de lezers van Middenstandsbelangen en De Mierlose Krant. Foto’s kun je sturen naar redactie@middenstandsbelangen.nl, Graag met een korte omschrijving.

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant