Zeven mensen hebben afscheid genomen van de Raad van Elf van carnavalsvereniging De Lindse Blaos.
Zeven mensen hebben afscheid genomen van de Raad van Elf van carnavalsvereniging De Lindse Blaos.

Lindse Blaos is er klaar voor

Algemeen 426 keer gelezen

LEENDE - Carnavalsvereniging De Lindse Blaos uit Leende is klaar voor het nieuwe seizoen. Afgelopen weekend was de Lindse Durpskwis, een week eerder was de jaarvergadering van de carnavalsvereniging.

Vorige week vrijdag hield carnavalsvereniging De Lindse Blaos weer haar jaarvergadering. Ditmaal voor het eerst in de Schammert in Leende. Met ongeveer zeventig leden was er volgens het bestuur sprake van een prima opkomst. Tijdens de vergadering werd teruggeblikt op het afgelopen seizoen, door onder andere de secretaris en Prins Hans dun Twidde. Ook werd er vooruitgekeken naar het komende seizoen, waarvan deze vergadering de aftrap was.

Nieuwe Raad van Elf-leden

Binnen de Raad van Elf hebben, verspreid over de afgelopen twee seizoenen, zeven personen afscheid genomen. Vorig seizoen waren dat Erwin Geurts en Vera van Mensvoort en Marc en Marieke van de Kerkhof.
En dit seizoen hebben Rob van Dijk, Jodien Bakermans en William Pompen afscheid genomen. Ze hebben wel aangegeven dat ze zich achter de schermen blijven inzetten voor de vereniging.
Als dank voor hun inzet werden zij uitgebreid bedankt, waarna William Pompen zelf nog even terugblikte op zijn tijd bij de Raad van Elf.
Om de vrijgekomen plaatsen in de Raad van Elf in te vullen, zijn zeven nieuwe leden voorgesteld: Prins Hans dun Twidde, samen met Marjolein Uitjens, Lennert en Suze Godschalx, Piet Verhoeven en Nina Strous en Ingrid Hovens. Iedereen werd met een ruime meerderheid van stemmen gekozen en dus treden zij toe tot de Raad van Elf.

Bestuur

Naast de wisselingen in de Raad van Elf vond er ook een wijziging in het bestuur plaats. Noud van Weert heeft aangegeven te stoppen als secretaris. Hij wordt opgevolgd door Jürgen Bovée. Door deze wijzigingen ziet het bestuur er als volgt uit: vorst en voorzitter is Jan-Willem Reiling. Marijn van den Boomen is vice-vorst, Wouter Kerkhofs ceremoniemeester. Penningmeester is Frank van Gastel, Jürgen Bovée is secretaris. Leider van de Raad van Elf is Eric van Ooijen, Arnold van Weert is bestuurslid.

Met de jaarvergadering achter de rug is het nieuwe seizoen geopend. Wie zich aan wil melden als lid van de carnavalsvereniging kan dit doen via secretariaat@delindseblaos.nl of via telefoonnummer 06-51393435. De contributie bedraagt elf euro per jaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant