Paul Kuijken volgt Niek Engbers op als fractievoorzitter van GroenLinks.
Paul Kuijken volgt Niek Engbers op als fractievoorzitter van GroenLinks.

Niek Engbers stopt als fractievoorzitter

Algemeen 407 keer gelezen

GELDROP-MIERLO - Niek Engbers stopt als fractievoorzitter van GroenLinks in Geldrop-Mierlo. Raadslid Paul Kuijken neemt zijn functie over, Engbers stopt na de verkiezingen als gemeenteraadslid.

Na twaalf jaar namens GroenLinks lid te zijn geweest van de gemeenteraad in Geldrop-Mierlo, waarvan zes jaar als fractievoorzitter, doet Engbers een stap terug. Hij keert na de gemeenteraadsverkiezingen niet terug, zo heeft hij de leden van GroenLinks via een brief laten weten.
Engbers is in het dagelijkse leven docent geschiedenis en maatschappijleer op een middelbare school en hij is vader. Engbers geeft aan dat het raadslidmaatschap wat hem betreft op dit moment niet te verenigen is met zijn privéleven en zijn werkzaamheden en ambities op school. “Politiek legt veel beslag op je tijd”, aldus Engbers “en ik wil meer tijd met mijn zoontje Rune doorbrengen. Nu hij ouder wordt, breekt de tijd aan dat we echt samen dingen kunnen gaan ondernemen.”
Paul Kuijken zit sinds 2018 voor GroenLinks in de gemeenteraad, hij is voorgedragen als lijsttrekker voor de verkiezingen volgend jaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant