Sinterklaas komt ook dit jaar met de Pakjesboot naar Geldrop.(Archieffoto: Corinna Romanesco)
Sinterklaas komt ook dit jaar met de Pakjesboot naar Geldrop.(Archieffoto: Corinna Romanesco)

Sint moet zich aanpassen

Algemeen 418 keer gelezen

GELDROP-MIERLO – Sinterklaas komt, maar het gaat dit jaar wel op een andere manier. Sinterklaas moet zich aanpassen aan de geldende maatregelen. De Goedheiligman komt met de pakjesboot aan in Geldrop, de intocht in Mierlo is afgelast.

door Martin de Bruijne

Zondag 14 november arriveert de pakjesboot om 13.45 uur in de haven op Hulst. Een uur later start de intocht door Geldrop. Sint gaat dan met de koets, muziekpieten zorgen voor een vrolijke noot onderweg. Er zijn Pieten die vanaf de kerk abseilen, turnpieten vertonen hun kunsten en een dansgroep treedt op. Burgemeester Jos van Bree heet Sinterklaas rond 16.00 uur welkom bij het gemeentehuis. 

‘Op de route is voldoende ruimte en afstand mogelijk om Sinterklaas en zijn Pieten te begroeten’

Het programma is grotendeels hetzelfde, de omstandigheden zijn heel anders. “Helaas hebben we nog steeds te maken met corona en daarom zullen we de locaties bij de haven en aan de voorkant van het gemeentehuis gaan afsluiten. Deze twee locaties zijn alleen toegankelijk met een geldige QR-code en hierop wordt bij binnenkomst gecontroleerd”, laat stichting De Drie Harten, die de jaarlijkse Sinterklaasintocht in Geldrop organiseert, weten. “We vragen iedereen om rekening met elkaar te houden zodat we er gezamenlijk een groot feest van kunnen maken.” De stichting hoopt ook dat kinderen vooral langs de route staan. “Op de route van de Sint is voldoende ruimte en afstand mogelijk om Sinterklaas en zijn Pieten te begroeten en daar is geen controle nodig.”

Geen intocht Mierlo

In Mierlo gaat de intocht van Sinterklaas ook dit jaar niet door. “Helaas gooit corona ook dit jaar weer roet in de intocht van Sinterklaas in Mierlo. Door alle veiligheidsmaatregelen is het niet mogelijk de Sint in of buiten de sporthal te ontvangen”, laat het Sint Nicolaas Comité Mierlo weten.
Sinterklaas en de Pieten gaan wel op bezoek bij scholen en verenigingen. “Sinterklaas zou het heel fijn vinden als de kinderen mooie tekeningen op de ramen plakken zodat hij en de Pieten die kunnen zien als ze onderweg zijn.” Sinterklaas hoopt dat kinderen een tekening of kleurplaat maken en die inleveren bij de sporthal. “Je mag dan zelf een cadeautje grabbelen uit een grabbelton, die Piet daar heeft neergezet.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant