Defensie heeft een handje geholpen met renovatie van twee bruggen over De Dommel.
Defensie heeft een handje geholpen met renovatie van twee bruggen over De Dommel.

Defensie helpt met renovatie wandelbruggen

Algemeen 91 keer gelezen

HEEZE - Als onderdeel van oefening 'Still Pontenier' werkte een viertal genisten van de 105 brugcompagnie uit Hedel aan de renovatie van twee wandelbruggen over de Kleine Dommel in Heeze. De twee bruggen liggen op de wandelroute van het Rulselaarzenpad en waren toe aan onderhoud.

De genisten gaan de twee brughoofden controleren en zo nodig verstevigen. Daarnaast krijgen beide bruggen een nieuw loopvlak en nieuwe leuningen. ''Na ruim vijftien jaar was het echt tijd om de bruggen te renoveren. Dat Defensie ons hierbij wil helpen is natuurlijk fantastisch. Staatsbosbeheer zorgt voor de materialen, de genisten zorgen voor de arbeid. Zo snijd het mes aan twee kanten,'' aldus boswachter Erik Schram van Staatsbosbeheer.

Ook voor sergeant der eerste Klasse Jan is het een niet alledaagse oefening. ''Normaal voeren we tijdens een oefening verschillende opdrachten uit die we na afloop weer afbreken. Nu kunnen we de uitgevoerde opdracht laten liggen en dragen we een extra steentje bij aan de maatschappij. Dat is ook voor ons mooi om te doen!''

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant