Een informatief bouwbord. Midden in de wijk, waar Oeffels en Diepers elkaar kruisen.
Een informatief bouwbord. Midden in de wijk, waar Oeffels en Diepers elkaar kruisen.

Groot duurzaam onderhoud aan huurwoningen Heeze

Algemeen 94 keer gelezen

HEEZE - In De Nieuwe Hoeven in Heeze start in mei het groot onderhoud aan tientallen sociale huurwoningen. In deze eerste fase worden er door woningcorporatie woCom 86 huizen energiezuinig gemaakt.

In deze wijk worden daken vervangen en geïsoleerd. Schoorstenen verwijderd. Gevels gereinigd en opnieuw gevoegd en bewoners kunnen kiezen voor zonnepanelen, vloer- en spouwmuurisolatie. “Groot onderhoud is niet niks voor de bewoners. We begeleiden ze zo goed als dat kan, maar het gaat vaak gepaard met de nodige overlast als geluid, rommel en vreemde mensen over de vloer. Gelukkig levert het daarna vooral nieuwe, positieve energie op”, vertelt Chris Driessen, projectleider bij woCom. “Door deze woningverbetering dalen de energiekosten namelijk en daardoor de woonlasten. Dit project is dus niet alleen toekomstbestendig en goed voor het milieu, maar ook voor de betaalbaarheid.”
Na voorbereiding van drie jaar, waarbij ook tientallen nestkasten aan gevels van woningen in de buurt zijn bevestigd, zet bouwbedrijf Ballast Nedam de week voor Pinksteren de eerste woningen aan de Drossaard in de steigers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant