Laurens van Lieshout actief in zijn schildersatelier. (Foto: Jos Lenssen)
Laurens van Lieshout actief in zijn schildersatelier. (Foto: Jos Lenssen)

Markant Mierlonaar Laurens van Lieshout

Algemeen 93 keer gelezen

MIERLO - Laurens van Lieshout in 1952 geboren in de Geldropse Kievitstraat, inmiddels alweer 36 jaar woonachtig in Mierlo, is een man van de buitencategorie. Eentje waar geen maat op staat en zichtbaar geniet bij al wat hij doet.

door Jos Lenssen

Of het nu het uitoefenen is van zijn hobby's, het fungeren als oppas opa voor zijn zeven kleinkinderen of zijn nevenactiviteiten als gepensioneerd constructeur. Bij alles geniet hij zichtbaar en gaat hij er voor de volle 100% voor.

Twee rechterhanden

In gesprek met Laurens van Lieshout is het meer luisteren naar, dan praten met. Niet vreemd als hij op verzoek in vogelvlucht zijn maatschappelijke carrière toelicht. Een rijke succesvolle loopbaan als tekenaar, constructeur, ontwerper, projectleider tijdens de voorbije 45 jaar bij diverse gerenommeerde bedrijven als onder andere Kronenburg, VOLVO, Autobusfabriek BOVA en ASML. Alhoewel, zijn werk was tevens zijn grootste hobby, zo vertelt de techneut met de twee rechterhanden uit Mierlo die links en rechts ook te boek staat als uitvinder en probleemoplosser.
Al op jeugdige leeftijd, Laurens was toen een jaar of negen, verhuisde de familie Van Lieshout naar het dorpje Huisseling.
Amper een jaar of 13 nam Laurens thuis op de boerderij de technische klussen, zoals het repareren van de tractoren en landbouwmachines al voor zijn rekening, evenals de onderhoudswerkzaamheden op de boerderij en die van de buren.
Dat Laurens van Lieshout altijd een ondernemend persoon is geweest blijkt al bladerend door het boek Laurens Projecten. Een mooi overzichtelijk boekwerk waarin niet alleen al zijn gerealiseerde projecten worden benoemd en omschreven, al zijn patent aanvragen staan opgetekend, maar ook zijn vele nevenactiviteiten in verenigingsverband.

Lopersgroep

Oprichter en voorzitter van de Schaakclub in zijn toenmalige woonplaats Hedel alsmede medeoprichter van de DAF/VOLVO Computerclub. Ook in zijn woonplaats Mierlo kennen velen Laurens als een bezig baasje. Zoals bij Lopers Groep Mierlo, waar hij zes jaar voorzitter was, jaarlijks loopevenementen mede organiseert én actief is als hardloper. Maar ook bij ’t Saam is het een graag geziene vrijwilliger. Nadat Laurens vrouw Annelies op oudejaarsdag 2014 was overleden nam hij in 2015 de activiteiten van Paul Oosterhof op de Reparatiezolder over, helpt hij mee met het onderhoud van machines en elektrische gereedschappen en is hij één van de vrijwilligers tijdens de kindermiddagen.

Veel mensen kennen Laurens als een bezig baasje


De grootste hobby waar de Mierlonaar zonder twijfel nog meer tijd insteekt is de schilderkunst. Zo’n kleine duizend schilderstukken heeft hij inmiddels van zijn handtekening voorzien. Velen ervan hebben een mooi plekje in zijn thuisatelier waar Laurens de afgelopen jaren veel tijd doorbracht met het schrijven van boeken. Zes in totaal, waarvan het boek Anti-Informatie een kleine maand geleden als nieuwste aanwinst op de boekenmarkt verscheen.

Oppas opa

Als je weet dat hij naast al zijn activiteiten, hobby's, zijn eenmanszaak Lieshout Consultancy Mierlo, ook nog eens wekelijks oppas opa is voor zijn zeven kleinkinderen van de gezinnen van zijn drie zonen moge het duidelijk zijn dat Laurens van Lieshout niet alleen een markante man met volop inspiratie is, maar ook een energiek persoon waar de familie Van Lieshout terecht zeer trots op is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant