Dit jaar wel een wel heel bijzonder afscheid voor de Hoogheid der Kersepitten.
Dit jaar wel een wel heel bijzonder afscheid voor de Hoogheid der Kersepitten.

De Kersepit viert carnaval thuis en blijft volop actief

Algemeen 97 keer gelezen

MIERLO - Dit jaar geen carnaval in Residentie denheuvel. Toch zorgt De Kersepit ervoor dat carnaval leeft binnen Mierlo. Zo zijn er afgelopen week diverse activiteiten geweest.

door Jos Lenssen

Allereerst is Prins Luciën (van den Heuvel) d’n Urste geheel coronaproof afgetreden als Hoogheid der Kersepitten, door hem vanuit een hoogwerker op veilige afstand van zijn steek en scepter te ontdoen. Vereniging De Kersepit heeft in haar 61ste verenigingsjaar dan ook geen Dorstlustige Hoogheid die voorgaat tijdens carnaval.

Hoogwerker

Ook de rechterhand van Prins Luciën, Adjudant Frank Swinkels, werd door de voorzitter van de Kersepit Johan Cuyten vanuit een hoogwerker coronaproof van zijn Adjudantensteek. Hopelijk volgt in november van dit jaar nog het officiële afscheid van het publiek.
Op dinsdag 9 februari is in Mierlo de Kersepitkrant weer rondgebracht, 56 pagina’s met nieuws over carnaval, De Kersepit en Mierlo. Voor de leden van De Kersepit is er op carnavalszaterdagavond een online carnavalsfeest. Op carnavalszondag zullen vier jubilarissen worden gehuldigd. Tevens zullen ook de 24 rozen, die normaliter tijdens de Carnavalsmis in de kerk worden uitgereikt, overhandigd worden aan een Mierlose inwoner die veel betekent voor Mierlo en carnaval. Tijdens carnaval luidt het motto van Vereniging De Kersepit niet voor niets “Wai Blieve Thois!”.

Kersepittas voor senioren

Door De Kersepit is uiteraard ook aan de senioren van Mierlo gedacht. Op vrijdag 5 februari hebben alle bewoners van Hof van Bethanië een prachtige Kersepittas ontvangen, gevuld met gezonde, feestelijke en smakelijke cadeautjes. Juist in deze tijd, waarin eenzaamheid op de loer ligt, heeft De Kersepit de bewoners middels de cadeautjes laten weten dat ze aan hen denken. Ook de Mierlose mensen die in regionale verpleegtehuizen normaliter ziekenbezoek van de Prins der Kersepitten ontvangen, hebben een mooie gevulde tas ontvangen.

De Kersepittas is door de vereniging uitgereikt aan de bewoners van Hof van Bethanië .
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant