Muzikanten van GMC tijdens hun concert. (Foto: Corinna Romanesco)

Geen pleinconcert harmonie en blaaskapel

dinsdag 9 juli 2019 - 13:16|Martin de Bruijne

GELDROP – Het was aangekondigd als een pleinconcert. De Koninklijke Harmonie Geldrops Muziekcorps (GMC) en de Senioren Blaaskapel Geldrop zouden zondag een concert geven op cultuurplein De Bleek voor Hofdael. Het pleinconcert ging niet door, althans niet in de openlucht. Harmonie en blaaskapel gaven wel hun concert, in de grote zaal van Centrum Hofdael.

Koninklijke Harmonie GMC en de Senioren Blaaskapel Geldrop wilden hun repetitieseizoen gezamenlijk afsluiten met een concert. Een concert in de openlucht, op De Bleek. Vooraf was aangekondigd dat het concert bij slecht weer verplaatst zou worden naar de grote zaal van Hofdael. Het weer was niet slecht, maar het pleinconcert verhuisde wel naar binnen. Reden was dat de vergunning voor het optreden nog niet rond was. En de organisatie vreesde dat er wel eens klachten zouden kunnen komen van direct omwonenden. Om problemen te voorkomen weken GMC en blaaskapel daarom uit naar de grote zaal van Centrum Hofdael. En dat was volgens veel bezoekers eigenlijk heel jammer. Een concert in de buitenlucht geeft het gezamenlijke optreden van de Koninklijke Harmonie Geldrops Muziekcorps en Senioren Blaaskapel toch net wat meer cachet. De klanken over het cultuurplein zorgen voor een wat andere sfeer.
Het concert zelf was prima geregeld. De muzikanten van beide muziekgroepen maakten er een mooi en sfeervol binnenconcert van. Tientallen liefhebbers genoten van de nummers met muziek uit alle windstreken. Harmonie GMC gaf ook nog een muzikaal voorproefje van het Bevrijdingsconcert dat begin september is in Centrum Hofdael. 

 

 

Tags