Vijftigste Kennedymars voor Mierlonaar Gerard Legierse

woensdag 3 juli 2019 - 08:46|Jos Lenssen

MIERLO – Gerard Legierse uit Mierlo staat zaterdag aan de start voor zijn vijftigste Somerense Kennedymars.Een unieke prestatie voor de sportman die tijdens zijn actieve carrière als lange afstandswandelaar qua kilometers al minimaal een keer of vier vijf de wereld is rondgelopen.

De ‘gouden Kennedymars’ die voor aanstaand weekend met dikke letters staat genoteerd in de agenda van de sportman uit Mierlo wordt voor hem ongetwijfeld een hele speciale. Vijftig keer aan de start van de megawandeltocht en deze even zo vele keren uitlopen. Tenminste daar gaan we gemakshalve even vanuit Gerard Legierse kennende. Zoals altijd super gemotiveerd en vele kilometers in de benen. Daarnaast zullen ook de aanmoedigingen van de vele bekenden langs het parcours Gerard zonder twijfel vleugels geven op jacht naar zijn vijftigste medaille in Someren. De zoveelste herinneringsmedaille, vaantje of andere trofee die de Mierlonaar in de voorbije jaren bij elkaar liep. Want niet alleen de vijftig Somerense Kennedymarsen pronken op zijn erelijst. Ook 48 keer deelname aan de Mierlose Avond Wandel Vierdaagse, tal van Kennedymarsen in andere plaatsen zoals onder andere Sittard en Apeldoorn, de fameuze Mergelland wandeltocht en de Nacht van Gulpen staan allen tot in detail genoteerd in zijn wandelboekje. En niet te vergeten natuurlijk de 37 deelnames aan de Nijmeegse Vierdaagse. Over enkele weken kan zijn totaal qua deelname aan Nederlands bekendste wandeltocht worden aangepast naar 38. Want ook vier dagen wandelen in Nijmegen en omgeving behoort jaarlijks tot de vaste evenementen waar de 68-jarige Mierlonaar aan de start verschijnt.

Lange Afstand Tippelaar
Maar eerst nog even tachtig kilometer aanstaand weekend de blik op oneindig tijdens de Somerense Kennedymars. Maar tussendoor natuurlijk ook genieten en links en rechts een praatje maken met collega lopers en ongetwijfeld met mensen langs het parcours. Bekenden en onbekenden die spontaan een applausje over hebben voor de man die zondagmiddag of misschien wel zondagochtend 7 juli vijftigste medaille van de Kennedymars Someren krijgt uitgereikt. Een prestatie van formaat al zal je dit door hem zelf niet horen zeggen. Gerard Legierse uit Mierlo, de man van de lange afstand, niet voor niets al ruim 45 jaar lid van OLAT, de Ollandse Lange Afstand Tippelaars. 

 

 

 

 

 

Tags