Oud-Mifano voetballer Jay Idzes maakt debuut als international voor Indonesisch Nationaal Elftal.
Oud-Mifano voetballer Jay Idzes maakt debuut als international voor Indonesisch Nationaal Elftal.

Debuut in Indonesisch Elftal

Algemeen 531 keer gelezen

MIERLO - De eerste schreden op het voetbalveld zette Jay Idzes ruim vijftien jaar geleden bij de plaatselijke voetbalclub Mifano uit Mierlo. Dat de sympathieke voetballer al op vroege leeftijd over het nodige voetbaltalent beschikte was al snel duidelijk. Afgelopen donderdag maakte Idzes zijn officiële debuut voor het Nationaal Indonesisch voetbalelftal met een 1-0 overwinning tegen Vietnam.

door Jos Lenssen

Na enkele seizoenen bij Mifano gevoetbald te hebben maakte de inmiddels 23-jarige profvoetballer de overstap naar de jeugd van PSV. Daarna volgde VVV-Helmond Sport, twee seizoenen later maakte hij de stap hogerop naar FC Eindhoven. Op 17-jarige leeftijd maakte de verdediger op 28 april 2018 zijn debuut in het Nederlandse betaalde voetbal voor FC Eindhoven in de uitwedstrijd tegen TOP Oss. Na twee seizoenen in de hoofdmacht van FC Eindhoven tekende de in Geldrop geboren Idzes voor drie seizoenen bij de eredivisionist Go Ahead Eagles uit Deventer. Daar vielen de kwaliteiten op bij diverse binnen- en buitenlandse clubs. Een daarvan was Venezia FC, de Italiaanse profclub uitkomend in de Serie-B. Ook bij Venezia gaat het qua resultaten uitstekend en gezien de huidige tweede plaats op de ranglijst blijft het team van de oud-Mifano voetballer volop in de race voor promotie naar de Italiaanse Serie A.

Indonesische roots

Gezien zijn Indonesische roots, te danken aan zijn grootouders, en te zijn opgevallen vanwege zijn kwaliteiten in Italië kwam hij in beeld bij de Indonesische Nationale Voetbalbond. Nadat alle formaliteiten waren geregeld en Idzes weer topfit was nadat hij enige tijd uit de roulatie was, stond de verdediger afgelopen donderdag 21 maart aan de aftrap voor de interland tegen Vietnam. Een absoluut hoogtepunt in zijn carrière in het Stadion Utama Gelora Bung Karno in hoofdstad Jakarta. Maar liefst 57.666 toeschouwers waren getuige van Idzes droomdebuut én de 1-0 winst in de WK-Kwalificatie tegen Vietnam. Door de winst nam het team van Jay Idzes de tweede plek in de poule achter Irak over van tegenstander Vietnam en behouden zij de kansen op deelname aan het WK2026 in eigen hand.
Na afloop van de gewonnen interland was oud-Mierlonaar Jay Idzes bij tal van reporters een graag geziene gast achter de microfoon. En menig keer kwam de naam van Mierlo ter sprake. De plek waar het allemaal begon op voetbalgebied voor de kersverse Indonesisch international uit Geldrop-Mierlo.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant